Otcova výborná kapustnica fotorecept

frenkie34 - bez fotkyfrenkie34, 23. decembra 2013
Otcova výborná kapustnica (fotorecept)
Foto: frenkie34

Otec začal túto kapustnicu začal variť keď začal držať diétu. Je výborná a chutná. Chceli by sme sa s Vami podeliť o tento recept. Zobraziť celý popisOtec začal túto kapustnicu začal variť keď začal držať diétu. Je výborná a chutná. Chceli by sme sa s Vami podeliť o tento recept. Dávam to sem aj z toho dôvodu, že sa chcem túto kapustnicu naučiť a prostredníctvom varecha.sk si ju chcem uložiť do kuchárskej knihy pre budúcnosť.

6-8
porcií

Suroviny

500 - 600 g
1 ks
3 strúčiky
5
300 g (stehno)
300 g (stehno/plecko)
2 ks
6 guľôčok
1  PL - kopcovitá
1/2  ČL
1/2  ČL
1 PL
1x4 cm
1 l
1 ČL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Na drobno pokrájame cibulu, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    trochu si nastrihneme sáčik s kapustou a vodu vytlačíme von, tak aby kapusta ostala v sáčiku. Trochu vody si odložíme do misky na prípadné dochutenie - ak by bola kapustnica málo kyslá, ak bude dobrá, netreba vodu použiť. K cibule a cesnaku pridáme, rascu, papriku, vegetu, bobkový list a korenie. Premiešame

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme kapustu a zalejeme to vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme sušené, nenamočené hríby, pomiešame, prikrejeme pokrievkou a necháme variť.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    popritom ako sa to varí, nakrájame si na malé kocky domácu klobásu, údené mäso a bravčové mäso.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po nakrájaní mäsa ho všetko pridáme do hrnca ku kapuste, pomiešame a varíme na miernom ohni na strednom horáku.(hrniec som mal položený na liatinovej doske).

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým si v ďalšom hrnci uvaríme v slanej vode na kocky pokrájané zemiaky. Po uvarení zemiakov vodu nevylievame.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoľko sa z kapustnice pri varení voda odparuje, priebežne ju dolievame vriacou vodou. Keď bude mäso a kapusta uvarená, pridáme uvarené zemiaky aj z vodou v ktorej sa varili do hrnca. Necháme chvíľu povariť. Na zjemnenie pridáme kocku masla.

    Otcova výborná kapustnica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom ako sa maslo rozpustí, kapustnicu ochutnáme a poprípade dochutíme soľou a mletým korením. Keď je kapustnica málo kyslá, dochutíme ju odloženou vodou z kapusty. Ak je dobrá tak netreba. Nakoniec pridáme majorán. Vypneme plameň a necháme kapustnicu tak pol hodiny odpočinúť. Sem tam pomiešame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

caterina
kapustnica vyzera uplne super! veru by som si hned dala za tanier. a uplne zasnem, ze niekto este aj v predvecer Vianoc ma potrebu zbytocne kritizovat taketo jedlo.
ocko
urcite je chutna aj ja mam uz dnes uvarenu kapustnicu aby sa ulezala davam aj klobasu a nedavam zemiaky, tiez som piekla vianocku a pufaky a zajtra budem pokracovat a tesit sa na rodinu pohodu s rodinou,
Vsetkym prajem pekne a spokojne sviatky v kruhu rodiny a Bozieho pozehnania
frenkie34
tak som sa z tou dietou sekol a co-zle podana informacia... nebola by taka klobasova dieta super? pri takej diete by cloveka ziadny jojo efekt neprekvapil
viera1
@caterina ako čítam,tak čítam,ja tam kritiku nevidím.A nemám problém s chápaním textu.
matzuz
Ja som už dovarila kapustnicu a pri čítaní tohto receptu som zistila, že ja som navlas takto robila svoju. Takže k štedrovečernej kapustnici prajem dobrú chuť a všetkým želám krásne Vianoce :)
boxik
Ak dáme do kapustnice čo treba , teda klobásky a mäso tak sa nedá nič iné iba chváliť a keďže sú Vianoce nezostáva nič iné iba zaželať pokojné a radostné sviatky a dobrú chuť.
evanaaa
Ja kapustu na Vianoce už nerobievam, máme iné na jedenie, tak som ju preložila k Silvestru, robím ju deň pred. Okrem cesnaku tam dávam skoro všetko, teda približne, len varím naopak - najprv si podusím bravč. pliecko, potom o trochu neskôr pridám údené, hríby, kapustu a keď je to hotové, nakrájam klobásku a ešte povarím. Aha, ani zemiaky nedávam, ale niečo štipľavé, aby bola pikantná. Ozaj, tú cibuľu nepodusíš na masti? Lebo nevidím nič také, len na konci maslo, to tiež zas ja nedávam. Ale celkovo je tvoja kapustička iste chutná.
altyn
@frenkie34 ak si to chceš uložiť pre seba do budúcnosti, tak si to daj ako skrytý recept, inak očakávaj priblblé komentáre. Ja som to tiež tak urobil a neľutujem. Varecha už nieje čo bývala... :-(((
kimlo
Práveže naopak, mne sa recept páči a hlavne je osvedčený a nie žiadne hókusy-pókusy typu čo chladnička dala, škoda by bolo nepodeliť sa s ostatnými nech aj iní vyskúšajú...len ho tu @frenkie34 pekne nechaj vyditeľný a nedaj sa odradiť...
pusta
@frenkie34 , kapustnica ozaj vynikajúca, určite by mi chutila :-)
my sme mali včera vianočnú Šarišskú kapustnicu, do nej ide klobása štipľavá, neštipľavá, pravé hríby a sušené slivky, bez zemiakov a iného mäsa.
vieš, kapustnice sa robia hádam od domu k domu trošku ináč a všetky sú vynikajúce :-)
a tá tvoja je za 5·
dakujem za recept, iste vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia