Otcova výborná kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: frenkie34
Otec začal túto kapustnicu začal variť keď začal držať diétu. Je výborná a chutná. Chceli
by sme sa s Vami podeliť o tento recept. Dávam to sem aj z toho dôvodu, že sa chcem
túto kapustnicu naučiť a prostredníctvom varecha.sk si ju chcem uložiť do kuchárskej
knihy pre budúcnosť.
Postup
- Na drobno pokrájame cibulu, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak.
- trochu si nastrihneme sáčik s kapustou a vodu vytlačíme von, tak aby kapusta ostala v sáčiku. Trochu vody si odložíme do misky na prípadné dochutenie - ak by bola kapustnica málo kyslá, ak bude dobrá, netreba vodu použiť. K cibule a cesnaku pridáme, rascu, papriku, vegetu, bobkový list a korenie. Premiešame
- Následne pridáme kapustu a zalejeme to vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
- pridáme sušené, nenamočené hríby, pomiešame, prikrejeme pokrievkou a necháme variť.
- popritom ako sa to varí, nakrájame si na malé kocky domácu klobásu, údené mäso a bravčové mäso.
- Po nakrájaní mäsa ho všetko pridáme do hrnca ku kapuste, pomiešame a varíme na miernom ohni na strednom horáku.(hrniec som mal položený na liatinovej doske).
- Medzitým si v ďalšom hrnci uvaríme v slanej vode na kocky pokrájané zemiaky. Po uvarení zemiakov vodu nevylievame.
- Nakoľko sa z kapustnice pri varení voda odparuje, priebežne ju dolievame vriacou vodou. Keď bude mäso a kapusta uvarená, pridáme uvarené zemiaky aj z vodou v ktorej sa varili do hrnca. Necháme chvíľu povariť. Na zjemnenie pridáme kocku masla.
- Potom ako sa maslo rozpustí, kapustnicu ochutnáme a poprípade dochutíme soľou a mletým korením. Keď je kapustnica málo kyslá, dochutíme ju odloženou vodou z kapusty. Ak je dobrá tak netreba. Nakoniec pridáme majorán. Vypneme plameň a necháme kapustnicu tak pol hodiny odpočinúť. Sem tam pomiešame. Dobrú chuť.