Osviežujúca jahodová torta
Foto: navardaco
Zdroj: Facebook
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
|
|
4 PL |
|
180 g |
|
1 PL |
|
Na krém: | |
400 ml (33 %) |
|
300 g |
|
12 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Na ovocný vklad: | |
200 g |
|
1 bal. |
|
Na želatínu navrch: | |
1 bal. |
|
450 ml |
|
Okrem toho: | |
(do plnky a na dekoráciu) |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkam pridáme cukor a soľ a šľaháme do pevných špičiek.
- 2
Pridáme žĺtky zmiešané s olejom, vanilkovú pastu, zašľaháme a nakoniec jemne primiešame preosiatu hladkú múku.
- 3
Pečieme v ráfiku s priemerom 19 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a okraje vymastené maslom. Teplota 180 stupňov 45 minút na režime horný-dolný ohrev.
- 4
Po upečení korpus rozdelíme na 2 časti.
- 5
Do torty si pripravíme ovocný vklad - podľa návodu na obale tortového želé, kde namiesto vody pridáme šťavu z jahôd alebo jahodové pyré.
- 6
Krém pripravíme zmiešaním vyšľahanej smotany na šľahanie s ostatnými ingredienciami. Krém postupne pomocou ozdobného vrecúška nanesieme na spodný korpus s tým, že medzi jednotlivé vrstvy krému pridáme aj nakrájané jahody a ovocný vklad. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Zvyšným krémom natrieme boky torty.
- 7
Na vrch torty rozložíme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich želatínou pripravenou so šťavou z jahôd podľa návodu na obale. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.
- 8
TIP: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie a rovnako, ak chceme ušetriť čas – namiesto korpusu využijeme piškóty alebo iné sušienky.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu