Jahodová torta
Jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

navardaco - fotkanavardaco, 2. júna 2023
Osviežujúca jahodová torta
Foto: navardaco


Zdroj: Facebook

16
porcií
100 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
170 g
4 PL
180 g
1 PL
Na krém:
400 ml (33 %)
300 g
12 g
1 ČL
1 PL
Na ovocný vklad:
200 g
1 bal.
Na želatínu navrch:
1 bal.
450 ml
Okrem toho:
 (do plnky a na dekoráciu)




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkam pridáme cukor a soľ a šľaháme do pevných špičiek.

  2. 2

    Pridáme žĺtky zmiešané s olejom, vanilkovú pastu, zašľaháme a nakoniec jemne primiešame preosiatu hladkú múku.

  3. 3

    Pečieme v ráfiku s priemerom 19 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a okraje vymastené maslom. Teplota 180 stupňov 45 minút na režime horný-dolný ohrev.

  4. 4

    Po upečení korpus rozdelíme na 2 časti.

  5. 5

    Do torty si pripravíme ovocný vklad - podľa návodu na obale tortového želé, kde namiesto vody pridáme šťavu z jahôd alebo jahodové pyré.

  6. 6

    Krém pripravíme zmiešaním vyšľahanej smotany na šľahanie s ostatnými ingredienciami. Krém postupne pomocou ozdobného vrecúška nanesieme na spodný korpus s tým, že medzi jednotlivé vrstvy krému pridáme aj nakrájané jahody a ovocný vklad. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Zvyšným krémom natrieme boky torty.

  7. 7

    Na vrch torty rozložíme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich želatínou pripravenou so šťavou z jahôd podľa návodu na obale. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.

  8. 8

    TIP: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie a rovnako, ak chceme ušetriť čas – namiesto korpusu využijeme piškóty alebo iné sušienky.

Diskusia k receptu

evia
vanilkovú pastu nepoznám, kde sa dá kúpiť?