Jahodová torta
Osviežujúca jahodová torta
Autor receptu: navardaco
16 porcií |
100 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup- Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkam pridáme cukor a soľ a šľaháme do pevných špičiek.
- Pridáme žĺtky zmiešané s olejom, vanilkovú pastu, zašľaháme a nakoniec jemne primiešame preosiatu hladkú múku.
- Pečieme v ráfiku s priemerom 19 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a okraje vymastené maslom. Teplota 180 stupňov 45 minút na režime horný-dolný ohrev.
- Po upečení korpus rozdelíme na 2 časti.
- Do torty si pripravíme ovocný vklad - podľa návodu na obale tortového želé, kde namiesto vody pridáme šťavu z jahôd alebo jahodové pyré.
- Krém pripravíme zmiešaním vyšľahanej smotany na šľahanie s ostatnými ingredienciami. Krém postupne pomocou ozdobného vrecúška nanesieme na spodný korpus s tým, že medzi jednotlivé vrstvy krému pridáme aj nakrájané jahody a ovocný vklad. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Zvyšným krémom natrieme boky torty.
- Na vrch torty rozložíme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich želatínou pripravenou so šťavou z jahôd podľa návodu na obale. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.
- TIP: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie a rovnako, ak chceme ušetriť čas – namiesto korpusu využijeme piškóty alebo iné sušienky.
|