Jahodová torta

Osviežujúca jahodová torta

Autor receptu: navardaco

16
porcií
100 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkam pridáme cukor a soľ a šľaháme do pevných špičiek.
  2. Pridáme žĺtky zmiešané s olejom, vanilkovú pastu, zašľaháme a nakoniec jemne primiešame preosiatu hladkú múku.
  3. Pečieme v ráfiku s priemerom 19 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a okraje vymastené maslom. Teplota 180 stupňov 45 minút na režime horný-dolný ohrev.
  4. Po upečení korpus rozdelíme na 2 časti.
  5. Do torty si pripravíme ovocný vklad - podľa návodu na obale tortového želé, kde namiesto vody pridáme šťavu z jahôd alebo jahodové pyré.
  6. Krém pripravíme zmiešaním vyšľahanej smotany na šľahanie s ostatnými ingredienciami. Krém postupne pomocou ozdobného vrecúška nanesieme na spodný korpus s tým, že medzi jednotlivé vrstvy krému pridáme aj nakrájané jahody a ovocný vklad. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Zvyšným krémom natrieme boky torty.
  7. Na vrch torty rozložíme jahody nakrájané na plátky a zalejeme ich želatínou pripravenou so šťavou z jahôd podľa návodu na obale. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodinky.
  8. TIP: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie a rovnako, ak chceme ušetriť čas – namiesto korpusu využijeme piškóty alebo iné sušienky.