Oškvarkové pagáčiky so smotanovým cestom fotorecept
Foto: margaretka28
Viem, že je ich tu už dosť, ale takýto recept som tu nenašla a tak Vám ho ponúkam, možno sa bude niekomu hodiť Zobraziť celý popisViem, že je ich tu už dosť, ale takýto recept som tu nenašla a tak Vám ho ponúkam, možno sa bude niekomu hodiť :-)
porcií
Postup
-
1
Večer som vybrala smotanu z chladničky a nechala som ju na kuch. linke do rána zohriať na izbovú teplotu. Ráno som do nej rozmrvila droždie a nechala napučať kvások.
-
2
Z múky som odobrala tretinu a zmiesila som ju s pomletými oškvarkami.
-
3
Ostatnú múku som preosiala na dosku, pridala som soľ, vajcia a smotanový kvások.
-
4
Vymiesila som hladké cesto, trošku sa mi to lepilo, zrejme preto, že boli veľké vajíčka a tak som pridala ešte ai 100 g múky.
-
5
Cesto som rozvaľkala a potrela oškvarkovou hmotou.
-
6
Preložila som ho z oboch strán.
-
7
A poskladala, znovu rozvaľkať a poskladať, opakovať trikrát bez čakania.
-
8
Trikrát zložené a rozvaľkané vykrojila malé pagáčiky, vyšlo mi 110 kusov.
-
9
Uložila som ich na plech, potrela rozšľahaným vajcom, nechala som ich hodinu pokysnúť na plechu a upiekla na 180 stupňoch asi 20 minút, treba sledovať :-) Sú chrumkavé a vydržia také aj na druhý deň a možno aj viac, to neviem, lebo ich vždy zjeme skor :-)
A že Ti nenarástli? Kvások sa Ti zdvihol? Na plechu keď boli hodinu, podkysli? Mala si ich v teple?
Neexistuje, ak si robila všetko podľa receptu krok za krokom aby sa nevydarili, je to skvelý recept.
Vyzerajú fakt dobré. Už som si ich uložil a v týždni skúsime.
ty to vieš..!!
faldy jak na mojom bruchu...
úsmev od ucha k uchu..
:-)
Toto je 8. recept z varechy ktorý skúšam, potom si spravím taký rebríček ktoré boli naj. Zatiaľ vedú jafajnovské
Tak som ich dnes skúsil. Len som si dobré neprečítal recept a dal som o jedno vajce na viac. tak som mal redšie cesto. Preto sa trochu rozliali, ale na chutí to pravdaže neuberá. Na druhy krát budem vedieť. Veľmi mi chutia. Ozaj sú dobré.