Oškvarkové pagáčiky so smotanovým cestom (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Viem, že je ich tu už dosť, ale takýto recept som tu nenašla a tak Vám ho ponúkam, možno sa bude niekomu hodiť :-)
Postup
- Večer som vybrala smotanu z chladničky a nechala som ju na kuch. linke do rána zohriať na izbovú teplotu. Ráno som do nej rozmrvila droždie a nechala napučať kvások.
- Z múky som odobrala tretinu a zmiesila som ju s pomletými oškvarkami.
- Ostatnú múku som preosiala na dosku, pridala som soľ, vajcia a smotanový kvások.
- Vymiesila som hladké cesto, trošku sa mi to lepilo, zrejme preto, že boli veľké vajíčka a tak som pridala ešte ai 100 g múky.
- Cesto som rozvaľkala a potrela oškvarkovou hmotou.
- Preložila som ho z oboch strán.
- A poskladala, znovu rozvaľkať a poskladať, opakovať trikrát bez čakania.
- Trikrát zložené a rozvaľkané vykrojila malé pagáčiky, vyšlo mi 110 kusov.
- Uložila som ich na plech, potrela rozšľahaným vajcom, nechala som ich hodinu pokysnúť na plechu a upiekla na 180 stupňoch asi 20 minút, treba sledovať :-) Sú chrumkavé a vydržia také aj na druhý deň a možno aj viac, to neviem, lebo ich vždy zjeme skor :-)