Foto: babkamt
Tento recept som si priniesla od mojej mamy.
príprava
na 180 °C
Suroviny
35 dkg |
|
30 dkg /hrubá |
|
30 dkg |
|
2 ks |
|
42 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
250 ml vlažné |
|
1 PL |
|
2 kocky na kvások |
|
1 ks na potieranie |
|
2 ks varené |
|
Na posypanie: | |
|
|
(očistené) |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridám cukor a droždie.Kým vykvasí kvások,odvážim si múky,preosejem ich.Odvážim si aj pomleté oškvarky.Zemiaky uvarené v šupke najemno postrúham.
-
2
Do preosiatej múky pridám soľ,mleté čierne korenie, 2 pl bieleho vína * keď nemám,nedám,kvôli 2 pl neotváram fľašu *.Pomleté oškvarky premiešam v miske s 1 pl kopcom masti a postrúhané zemiaky.
- 3
Pridám do múky kvások,žľtka,vypracujem cesto.Dám ho vykysnúť.
- 4
Vykysnuté cesto trochu premiesim,vyvaľkám asi na 1 - 1,5 cm,podľa toho,aké veľké chcem pagáče.Ja nám rada jednohubky.Vykrojím,dám na plech vyložený pečiacou fóliou,vrch potriem rozšľahaným vajcom na vrch dám štvrťku orecha,na dalšie kmín,alebo slnečnicové semienka * moja vnučka ich zvykne zo všetkých pagáčov,čo sú posypané slnečnicou vyzobkať*
- 5
Trúbu predhrejem na 180 stupňov,pagáče pečiem 20 - 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu