Oškvarkové pagáče

babkamt - fotkababkamt, 24. júna 2011
Oškvarkové pagáče
Foto: babkamt

Tento recept som si priniesla od mojej mamy.

60 minút
príprava
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

35 dkg
30 dkg /hrubá
30 dkg
2 ks
42 g
1 PL
2 PL
250 ml vlažné
1 PL
2 kocky na kvások
1 ks na potieranie
2 ks varené
Na posypanie:
  (očistené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridám cukor a droždie.Kým vykvasí kvások,odvážim si múky,preosejem ich.Odvážim si aj pomleté oškvarky.Zemiaky uvarené v šupke najemno postrúham.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 1
  2. 2

    Do preosiatej múky pridám soľ,mleté čierne korenie, 2 pl bieleho vína * keď nemám,nedám,kvôli 2 pl neotváram fľašu *.Pomleté oškvarky premiešam v miske s 1 pl kopcom masti a postrúhané zemiaky.

  3. 3

    Pridám do múky kvások,žľtka,vypracujem cesto.Dám ho vykysnúť.

    Oškvarkové pagáče - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto trochu premiesim,vyvaľkám asi na 1 - 1,5 cm,podľa toho,aké veľké chcem pagáče.Ja nám rada jednohubky.Vykrojím,dám na plech vyložený pečiacou fóliou,vrch potriem rozšľahaným vajcom na vrch dám štvrťku orecha,na dalšie kmín,alebo slnečnicové semienka * moja vnučka ich zvykne zo všetkých pagáčov,čo sú posypané slnečnicou vyzobkať*

    Oškvarkové pagáče - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu predhrejem na 180 stupňov,pagáče pečiem 20 - 25 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu