Oriešková torta s jahodovou penou

Autor receptu: mandarin999

Tak prinášam Vám tu recept na jednoduchú, bezlepkovú a ľahkú letnú tortičku, ktorú vďaka rýchlej príprave a nenáročnosti zvládne každý jeden z Vás :) Tortu som robila na želanie sestre, ktorá miluje šľahačku, penu a jemnosť skrytú v jemných, lahodných tortách so sezónnym ovocím. Viac mojich receptov na: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/

8
porcií
20 - 25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom, postupne pridávame striedavo olej a mlieko. Nakoniec ručne vmiešame múky, sódu, mleté orechy a sneh z vopred vyšľahaných bielkov. Pečieme vo forme priemeru 23 cm cca 20 - 25 minút, pri teplote 180 °C.
  2. Šľahačku si vyšľaháme pomocou mixéra a ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
  3. Vyšľaháme si bielok, ktorý zmiešame s jahodami rozmixovanými ponorným mixérom. Ochutíme 1 - 2 lyžicami medu.
  4. Šľahačku a jahodovú penu striekame pomocou cukrárskeho vrecúška na vychladnuté cesto. Koláč dozdobíme čerstvými jahodami, posypeme kakaom a dáme na cca 1 h do chladu.