Mäsové rolky

Orientálne mäsové rolky

Autor receptu: vevericka

Mäsové rolky s príchuťou Orientu vzhľadom pripomínajúce bernské párky. Recept si sám vymyslel môj manžel. Vďaka koreniu mäsko chutí tak trochu turecky. Avšak naopak vďaka bravčovému mäsu sa ťažko dá označiť ako z tureckej kuchyne. Napriek tomu by som ho tam zaradila, veď mäso a šunku si môže každý nahradiť akou chce. Ako prílohu sme urobili pečené zemiaky s cibuľou a červenou paprikou, bolo to vynikajúce a fotku som urobila až na záver, preto porcia vyzerá smiešne malo.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso zmiešame s koreninami, soľou a strúhankou. Kúsok syra obalíme mäsom a zabalíme do plátku šunky. Rolky naukladáme na suchý pekáč a podlejeme vodou. Pečieme na 200 stupňov asi 1 hodinu.