Orechový zákusok
Orechovo-mandľové kocky
Autor receptu: katarinalucanova
Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.
30 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
- Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
- Uvaríme silnú kávu, keď vychladne prilejeme ku káve Amaretto.
- Skladanie rezu: Prvý upečený plát potrieme džemom na džem natrieme jednu tretinu krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s Amaretom. Na piškóty natrieme druhú tretinu krému. Druhý plát potrieme džemom a s papierom na pečenie preklopíme na krém. Papier stiahneme a povrch potrieme jemnou vrstvou krému.
- Takto naplnený rez dáme stuhnúť do chladu. Stuhnutý pokrájame na kocky a ozdobíme zvyšným krémom.