Orechovo-citrónové rezy na oblátke (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Na Vianoce určite budú aj tieto.
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielok vyšľaháme sneh, a potom zapracujeme cukor, žĺtky a múku. Upečieme piškót podľa veľkosti oblátky.
- Orechový krém:
Uvarime vodu s cukrom. Vmiešame čokoládu a vlašské orechy. Ešte do teplého primiešame maslo.
- Citrónový krém:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
- Polovicu orechového krému natrieme na oblátku.
- Polovicu citrónového krému na piškót.
- Natretú oblátku položíme na citrónový krém.
- Krém na krém. Celé to otočíme
- natrieme druhu polovicu citr. krému.
- Druhú oblátku natretú orech. krémom položíme na citr. krém.
Znova krém na krém.
- Zhrnieme to:
VRSTVY - Oblátka, orechový krém, citrónový krém, piškot, citrónový krém, orechový krém, oblátka.
Zaťažime
- aby nám vrstvy dobre držali.
Dobrú chuť.