Orechovo-citrónové rezy na oblátke (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Na Vianoce určite budú aj tieto.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielok vyšľaháme sneh, a potom zapracujeme cukor, žĺtky a múku. Upečieme piškót podľa veľkosti oblátky.
  2. Orechový krém: Uvarime vodu s cukrom. Vmiešame čokoládu a vlašské orechy. Ešte do teplého primiešame maslo.
  3. Citrónový krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
  4. Polovicu orechového krému natrieme na oblátku.
  5. Polovicu citrónového krému na piškót.
  6. Natretú oblátku položíme na citrónový krém.
  7. Krém na krém. Celé to otočíme
  8. natrieme druhu polovicu citr. krému.
  9. Druhú oblátku natretú orech. krémom položíme na citr. krém. Znova krém na krém.
  10. Zhrnieme to: VRSTVY - Oblátka, orechový krém, citrónový krém, piškot, citrónový krém, orechový krém, oblátka. Zaťažime
  11. aby nám vrstvy dobre držali. Dobrú chuť.