Orechovo-bielkové oblátkové mosty fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 7. decembra 2016
Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept)
Foto: maxinka
50-60 minút
na 90-100 °C

Suroviny

2 ks obdlžníkové
5 ks
250 g
1 bal
120 g mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zašľaháme práškový a vanilínový cukor. Ďalej šľaháme nad parou do zhustnutia.

    Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pätinu snehu odložíme, do zvyšku primiešame mleté orechy. Na oblátky natrieme 5 mm vrstvu orechového snehu. Mokrým nožom nakrájame na pásiky 2×12 cm. Treba to robiť opatrne, aby sa oblátka nezlomila.

    Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukrárenským vreckom s ozdobným nástavcom z odloženého snehu nastriekame na pásiky vlnovky.

    Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pásiky poukladáme na oblúkovú stranu formy srnčieho chrbáta a pečieme (skôr sušíme) na 90-100°C asi tak 50-60 minút, až sú na dotyk suché. Ukladáme ich tak, aby sa neprekrývali.

    Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Tiez ich robievam, mam recept od jednej starej damy, uzasnej kucharky a cukrarky, ktora zial uz nie je medzi nami, akurat davam sekane orechy, nie mlete. Vzdy vyuzijem bielky, ktore mi zostanu po peceni vianocnych oplatok, vdacny recept :)
Efektný a výborný a určite aj veľmi chutný nápad na využitie zvyšných bielkov.
Urobím teraz pred Vianocami. Mám ale prosbu i otázku. Prečo sa dávajú piecť - sušiť na formu od srnčieho chrbáta? Nemôžu sa sušiť aj na obyčajnom plechu?
Len kvôli efektu? Alebo to má aj iný dôvod ? Odpovedzte prosím. Ďakujem.
Zaujímavý a veľmi pekný recept.Takýto recept je vítaný.Pri väčšom pečení sa veľa krát zvýšia bielka.Mám recepty na takúto situáciu,ale teraz by som veru obohatila môje koláčiky o tento pekný a chutný recept.Ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: