Foto: maxinka
50-60 minút
na 90-100 °C
na 90-100 °C
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zašľaháme práškový a vanilínový cukor. Ďalej šľaháme nad parou do zhustnutia.
-
2
Pätinu snehu odložíme, do zvyšku primiešame mleté orechy. Na oblátky natrieme 5 mm vrstvu orechového snehu. Mokrým nožom nakrájame na pásiky 2×12 cm. Treba to robiť opatrne, aby sa oblátka nezlomila.
-
3
Cukrárenským vreckom s ozdobným nástavcom z odloženého snehu nastriekame na pásiky vlnovky.
-
4
Pásiky poukladáme na oblúkovú stranu formy srnčieho chrbáta a pečieme (skôr sušíme) na 90-100°C asi tak 50-60 minút, až sú na dotyk suché. Ukladáme ich tak, aby sa neprekrývali.
Urobím teraz pred Vianocami. Mám ale prosbu i otázku. Prečo sa dávajú piecť - sušiť na formu od srnčieho chrbáta? Nemôžu sa sušiť aj na obyčajnom plechu?
Len kvôli efektu? Alebo to má aj iný dôvod ? Odpovedzte prosím. Ďakujem.
Je to kvôli tomu, aby sa vytvorili oblúčiky. Na plechu som nerobila, páči sa mi ten oblúkový tvar, myslím, že ostanú rovné.
Je to úplne v pohode, robím ich každý rok na sviatky. Nič sa nedrobí, sú ľahučké a chrumkavé, manipulácie sa netreba báť.