Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept)
Autor receptu: maxinka
Postup- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zašľaháme práškový a vanilínový cukor. Ďalej šľaháme nad parou do zhustnutia.
- Pätinu snehu odložíme, do zvyšku primiešame mleté orechy. Na oblátky natrieme 5 mm vrstvu orechového snehu. Mokrým nožom nakrájame na pásiky 2×12 cm. Treba to robiť opatrne, aby sa oblátka nezlomila.
- Cukrárenským vreckom s ozdobným nástavcom z odloženého snehu nastriekame na pásiky vlnovky.
- Pásiky poukladáme na oblúkovú stranu formy srnčieho chrbáta a pečieme (skôr sušíme) na 90-100°C asi tak 50-60 minút, až sú na dotyk suché. Ukladáme ich tak, aby sa neprekrývali.
|