Orechovo-bielkové oblátkové mosty (fotorecept)

Autor receptu: maxinka

50-60 minút
na 90-100 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zašľaháme práškový a vanilínový cukor. Ďalej šľaháme nad parou do zhustnutia.
  2. Pätinu snehu odložíme, do zvyšku primiešame mleté orechy. Na oblátky natrieme 5 mm vrstvu orechového snehu. Mokrým nožom nakrájame na pásiky 2×12 cm. Treba to robiť opatrne, aby sa oblátka nezlomila.
  3. Cukrárenským vreckom s ozdobným nástavcom z odloženého snehu nastriekame na pásiky vlnovky.
  4. Pásiky poukladáme na oblúkovú stranu formy srnčieho chrbáta a pečieme (skôr sušíme) na 90-100°C asi tak 50-60 minút, až sú na dotyk suché. Ukladáme ich tak, aby sa neprekrývali.