Spomiekny na babinku hlavne na Vianoce.
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
|
|
20 g |
|
100 ml |
|
|
|
Orechova pllnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
75 ml |
|
2 PL |
|
|
|
Makova plnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
75 ml |
|
|
Postup
-
1
Do osladeneho mlieka rozdrobime dorzdie. Ked napuci, pridame ho k muke a spolu s ostatnymi surovinami spracujeme na doske testo. Rozdelime ho na 4 casti a nechame vykysnut.
- 2
Vodu s cukrom rozvarime, vsypeme do nej pomlete orechy (alebo mak) a sparime. Ked plnka vychladne, primiesame dzem a hrozienka. Do makovej plnky pridame umytu a postruhanu koru z citrona.
- 3
Kazdu cast cesta na doske rozvalkame na obdlznik (asi 20x30 cm), rozotrieme nan plnku a zvinieme. Povrch potrieme rozslahanym vajcom. Upecieme do zlatohneda. 180C = 350F
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu