Orechové rezy

Autor receptu: zuzkaasilvika

Koláčik chutí každému, kto ho ochutná

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: 20 dkg krupicového cukru, 50 dkg hladkej múky špeciál, 1 vanilkový cukor, 20 dkg Hery, 2 vajíčka, 2 PL rozpusteného medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny rozmiešané v 2 PL mlieka, trošku soli. Cesto spracujeme na tabličke a rozdelíme na 2 diely. Vyvaľkáme na 2 pláty a dáme na 2 plechy na papier na pečenie. Prvý plech dáme upiecť do vyhriatej rúry. ( lepšie si obidve cestá najprv pripraviť) Na druhý plech si pripravíme zmes:
  2. 30 dkg orechov ( štvrťky) 12 dkg masla 8 dkg krupicového cukru 1 vanilkový cukor 3 PL rozpusteného medu Všetko smažíme do zlato- žlta a ešte horúce dáme na cesto (neupečené) na druhom plechu. ( dávam to po častiach a rýchlo, takisto rozotierať, lebo to dosť rýchlo tvrdne). Takto pripravené druhé cesto dáme upiecť do rúry.
  3. Krém: 6 dcl mlieka 3 PL hladkej múky 3 PL solamylu 20 dkg krupicového cukru 2 vanilkové cukre 40 dkg masla z 1 citróna šťava Z mlieka, múky, solamylu uvaríme kašu. Dáme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor. Zašľaháme vychladnutú kašu a nakoniec zašľaháme citrónovú šťavu.
  4. Na prvé upečené cesto natrieme krém a naň položíme druhé cesto (s orechami, je tvrdšie a dá sa pekne zosunúť z papiera na pečenie ) Treba to nechať uležať minimálne 24 hodín. Mám odskúšané, že najlepší je po troch dňoch, takže ho robím 3 dni dopredu. Koľko vydrží sa nepodarilo zistiť.