Orechové rezy
Autor receptu: zuzkaasilvika
Koláčik chutí každému, kto ho ochutná
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: 20 dkg krupicového cukru, 50 dkg hladkej múky špeciál, 1 vanilkový
cukor, 20 dkg Hery, 2 vajíčka, 2 PL rozpusteného medu, 2 kávové
lyžičky sódy bicarbóny rozmiešané v 2 PL mlieka, trošku soli.
Cesto spracujeme na tabličke a rozdelíme na 2 diely. Vyvaľkáme na 2 pláty a dáme na 2 plechy na papier na pečenie.
Prvý plech dáme upiecť do vyhriatej rúry. ( lepšie si obidve cestá najprv pripraviť) Na druhý plech si pripravíme zmes:
- 30 dkg orechov ( štvrťky)
12 dkg masla
8 dkg krupicového cukru
1 vanilkový cukor
3 PL rozpusteného medu
Všetko smažíme do zlato- žlta a ešte horúce dáme na cesto (neupečené)
na druhom plechu. ( dávam to po častiach a rýchlo, takisto rozotierať, lebo
to dosť rýchlo tvrdne).
Takto pripravené druhé cesto dáme upiecť do rúry.
- Krém:
6 dcl mlieka
3 PL hladkej múky
3 PL solamylu
20 dkg krupicového cukru
2 vanilkové cukre
40 dkg masla
z 1 citróna šťava
Z mlieka, múky, solamylu uvaríme kašu. Dáme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor. Zašľaháme vychladnutú kašu a nakoniec zašľaháme citrónovú šťavu.
- Na prvé upečené cesto natrieme krém a naň položíme druhé cesto (s orechami, je tvrdšie a dá sa pekne zosunúť z papiera na pečenie )
Treba to nechať uležať minimálne 24 hodín.
Mám odskúšané, že najlepší je po troch dňoch, takže ho robím 3 dni dopredu. Koľko vydrží sa nepodarilo zistiť.