Foto: mariaklara
Recept mám od mojej maminky, môžem povedať, že aj tento patrí do troj - generačných, lebo ho odo mňa dostala aj moja dcéra. Robím Zobraziť celý popisRecept mám od mojej maminky, môžem povedať, že aj tento patrí do troj - generačných, lebo ho odo mňa dostala aj moja dcéra. Robím ho často na rodinné oslavy, na Vianoce, na Veľkú noc a na svadby.
porcií
príprava
na 150-130 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny: ( Fotku dodatočne doplním )
- 2
Všetky suroviny zmiesime a odložíme asi na hodinu do chladu.
- 3
Pred plnením do formičiek si musíme formičky jemne potrieť rozpustenou bravčovou masťou a posypať polohrubou múkou. Do formičky dáme guličku cesta a rovnomerne ju roztlačíme po formičke. Takto naplnené formičky dáme piecť do vyhriatej rúry ( 150° ) Pečieme opatrne, po 5 min. stiahneme teplotu na 130° asi 5 - 8 min. Vlastne každá gazdinka si musí poznať výkon svojej rúry.
- 4
Upečené košíčky necháme vychladnúť a vyklopíme ich. Na spodok môžeme dať lekvár, potom plnku. Plnka sa robí na pare, šľaháme vajcia, cukor a vanil. cukor asi 20 - 30 min. Do vychladnutého primiešame maslo, ktoré musí mať izbovú teplotu. Plníme vyšľahanou plnkou.
- 5
Takto naplnené košíčky polejeme zvrchu rozpustenou čokoládou. ( čokoláda + cera + masť, na 100 g čokolády dávam asi ako orech, cery aj masti ) Na vrch môžeme použiť rôzne zdobenie, cukríkovú ryžu alebo lentilku.
- 2
Diskusia k receptu