Orechové košíčky s karamelovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduché, rýchle, výborné. Košíčky sa dajú urobiť v predstihu na sviatky, oslavy, pohostenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
250 g studený (alebo Hera) |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
50 ml vlažné |
|
100 g mleté |
|
Krém: | |
1 konzerva (uvarené) |
|
250 g čerstvé zmäknuté |
|
300 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
Na zdobenie: | |
nasekané |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme cesto.
-
2
Kúsky cesta vtlačíme v tenkej vrstve do nevymastených formičiek na košíčky.
-
3
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, košíčky poukladáme na plech a pečieme 12-15 minút do zlatista. Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
-
4
Deň predtým som uvarila Salko - konzervu som varila vo vode 2 hodiny. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť.
-
5
Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. Pridáme uvarené Salko (preto bol puding uvarený bez cukru), dobre premiešame. Po častiach pridáme vychladnutý puding a došľaháme do hladka.
-
6
Pripravený hotový karamelový krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
7
Krémom naplníme košíčky a posypeme nasekanými orechmi. Dobrú chuť.
-
8
Ja som piekla toho trochu viac a tak ponúkam foto.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Komentár potešil.
Ďakujem som rada že sa recept páči.