Orechové košíčky
Orechové košíčky s karamelovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché, rýchle, výborné. Košíčky sa dajú urobiť v predstihu na sviatky, oslavy, pohostenie.
55 ks porcií |
40-45 minút príprava |
12-15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme cesto.
- Kúsky cesta vtlačíme v tenkej vrstve do nevymastených formičiek na košíčky.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov, košíčky poukladáme na plech a pečieme 12-15 minút do zlatista. Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
- Deň predtým som uvarila Salko - konzervu som varila vo vode 2 hodiny. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. Pridáme uvarené Salko (preto bol puding uvarený bez cukru), dobre premiešame. Po častiach pridáme vychladnutý puding a došľaháme do hladka.
- Pripravený hotový karamelový krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Krémom naplníme košíčky a posypeme nasekanými orechmi. Dobrú chuť.
- Ja som piekla toho trochu viac a tak ponúkam foto.