Orechové košíčky

Orechové košíčky s karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduché, rýchle, výborné. Košíčky sa dajú urobiť v predstihu na sviatky, oslavy, pohostenie.

55 ks
porcií
40-45 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme, nastrúhame k nej studený tuk, pridáme zbytok surovín a vypracujeme cesto.
  2. Kúsky cesta vtlačíme v tenkej vrstve do nevymastených formičiek na košíčky.
  3. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, košíčky poukladáme na plech a pečieme 12-15 minút do zlatista. Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť.
  4. Deň predtým som uvarila Salko - konzervu som varila vo vode 2 hodiny. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame trocha zmäknutého masla, aby sa neurobila šupka a necháme vychladnúť.
  5. Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. Pridáme uvarené Salko (preto bol puding uvarený bez cukru), dobre premiešame. Po častiach pridáme vychladnutý puding a došľaháme do hladka.
  6. Pripravený hotový karamelový krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  7. Krémom naplníme košíčky a posypeme nasekanými orechmi. Dobrú chuť.
  8. Ja som piekla toho trochu viac a tak ponúkam foto.