Opitý mandľový trhanec s hruškovým kompótom
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pomaly pridávame mlieko s múkou a trochou minerálky. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Na panvici roztopíme maslo a nalejeme cesto na hrúbku asi 1 cm. Keď palacinka zospodu stuhne, tak ju obrátime a vareškami roztrháme na menšie kusy, dopečieme a pokvapkáme hruškovicou.
 - Hrušky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť s vínom, vodou, klinčekmi, škoricou a citrónom nakrájaným na kolieska.
 - Trhanec posypeme cukrom a podávame s kompótom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |