Opera rezy

cukrárka Lucia Mišková
, 6. mája 2011
Opera rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Pláty:
155 g
155 g
98 g
6-7 ks (asi 390 g)
60 g
7 ks
50 g
Čokoládová plnka:
1,226 l
916 g
Kávový maslový krém:
413 g
150 g
70 g
Kávový rozvar:
400 ml uvarenej podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na pláty zamiešame práškový cukor s mandľovou múčkou, hladkou múkou a vajcami. Roztopíme 60 g masla, ktoré musí byť teplé, a primiešame. Vyšľaháme bielky zo 7 vajec s 50 g kryštálového cukru a všetko spolu zľahka vymiešame. Rozdelíme na štyri plechy s papierom na pečenie. Rozotrieme a pečieme pri 170 °C asi 8 minút.

  2. 2

    Plnka: Smotanu necháme zovrieť a vylejeme na posekanú horkú čokoládu. Metličkou vymiešame do hladkej a lesklej hmoty. Nešľaháme!

  3. 3

    Kávovo-maslový krém: Maslo necháme zmäknúť. Pridáme preosiaty práškový cukor a kávu. Vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a zväčšenia objemu.

  4. 4

    Zákusok plníme na plechu s vyššími okrajmi. Striedame pláty s čokoládovým krémom a pláty s kávovým krémom. Každý plát navlhčíme uvarenou kávou a po každom čokoládovom kréme necháme stuhnúť. Vyjdú nám dve vrstvy s čokoládovým krémom a dve vrstvy s kávovým krémom. Nakoniec polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

torticka
nádhera, ale ako vyzerá mandľová múčka. Asi tam budú aj mandle.
pivonka
Zákusok je to krásny, dala by som si, ale mi nekorešponduje popis s fotkou. Tiež by som uvítala vysvetlenie, čo je mandľová múka.
babav
Mas pravdu @pivonka , v recepte su uvedene cele vajcia ,potom este sneh z bielkov,..nevidno 4 platy cesta,... Mandlova muka su jemne
pomlete mandle ;-.) Tento zakusok poznam,je vyborny,ale som ho nikdy doma nepiekla.Recept ma potesil,ale treba ho upresnit!
wevewe
ratam ako blazon, ale 4 platy nevidim. ale inak vyzera velmi pekne
mamimna
Toto musím vyskúšať.
Na jemno pomleté mandle predávajú momentálne v Lidli, aspoň u nás v Dubnici.
jeka
vyzerá krásne chutne,tiež stojí za vyskušanie,dakujem
babidka
tiez ked pozeram na tie mnozstva , tak sa mi zatocila hlava :-) ale kedze ide o profesionalnu cukrarku , tak su tam asi uvedene suroviny na tie velke cukrarske plechy ...pravdupovediac , nechce sa mi to prepocitavat ....hoci ako ten dezertik vyzera lakavo:-(
3sandra3
gramáž na pláty je podľa mňa neadvekvátna ku gramáži čokol. plnky
evusik
tie pláty sú tam skutočne štyri, len sú tenučké... presne ako je napísané v recepte - plát, tmavá plnka, plát, svetlá plnka, plát, tmavá plnka, plát, svetlá plnka a navrch poleva. Pláty sú tenšie ako plnka.
tothka
Zákusok skutočne profesionálny, ale kto prepočíta spotrebu čokolády do plnky? Vyzerá to že všetky ostatné suroviny sú asi prispôsobené na normálny kuchynský plech, skúsim posunúť o 2 desatinné miesta
tothka
Nuž prezrela som si to ešte raz a došla som k záveru že veru podľa tohoto receptu doma neupečiem.
janger
Ja si myslim, ze tie mnozstva suhlasia. Ved je to na velky plech. A su tam dve hrube vrstvy cokoladovej plnky. A dve tiez dost hrube vrstvy maslovej :-).
cupcake
Ja si myslim tiez, ze gramaze suhlasia. Piekla som dobosku a tiez som potrebovala 5 platov, porovnala som mnozstva, tak by to suhlasilo. Samozrejme, treba vacsie plechy. Cesta su tenucke, aby bol dostatocne vysoky, musi ich byt viac. Vyzera nadherne, urcite aj tak chuti.
narciska
to je kráľovský koláč nádhera. tak ho urobiť nebolo by zlé. Pridávam do kk. A hneď všetky recepty ktoré si uložím do kk tak dávam na facebook. Nech pečú aj iný.
ola46
vyzerá neskutočne krásne idem ho vyskušat a potom vam upresnim či su tie gramáže spravne
eva2
4 pláty vidím, mandlovou moučku jsem sehnala v Lidlu, ale nezdá se mi 6-7 vajec + 7 bílků. Pekl prosím, někdo tyto řezy?
ailuj82
mne sa zase nezdá 400 ml kávy na polievanie plátov. Veď sa musia rozmočiť...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
 www.tortyodmamy.sk/zakusky/opera-rez...

našla som pani, čo toto robila, ale recept mi poslala tento, čo je na vareche. Neviem to posúdiť, či je to on, ale ten od tej pani sa mi vidí lepší.(myslím na tom obrázku).
Ak to budete niektorá robiť, prosím aj ho odfoťte.
lily372
Presne podľa tohto receptu som ich piekla,a boli veľmi dobré
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@ola46 , ak ho budeš piecť, prosím Ťa nezabudni ho odfotiť a sem vložiť.
Aj ja by som ho chcela vyskúšať, ale počkám na Teba a porovnáme.
olretass
ja som z tých surovín-1,238g,89 g,atd..celý ufúlaný..preco nie 100g masla,150g múky atd..nepochopitelné,radsej to nevyskúsám,recept je iba veliká matematika...mjau
silvia68
Mne sa zdá strašne veľa masla a málo cukru na to množstvo masla.. Neviem si predstaviť ako to môže chutiť. Mohla by nám pani cukrárka aspoň čiastočne nafotiť postup? A tie gramáže sú fakt vtipné .
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
Bohuzial,
takto sa nerobi Opera rez.Mam ho v plane robit na Velku noc.Dam sem potom recept.Neviem odkial ma pani cukrarka tento recept ale to nije ten original.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Esi (7.2.2012 18:53)

Ahoj @Esi !Videla som,komentáre k tomuto rezu. Bohužiaľ toto nieje recept na Opera tortu (rezy) .Mám originálny recept na Opera tortu ,a chystám sa ju robiť na Veľkú noc.Neviem prečo ta cukrarka sem dala recept pod tým názvom keď tam vôbec nejde čokoládový krém. Sľubujem ,že sem ten recept dám. Pekný pozdrav z Chorvátska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia