Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Pláty: | |
155 g |
|
155 g |
|
98 g |
|
6-7 ks (asi 390 g) |
|
60 g |
|
7 ks |
|
50 g |
|
Čokoládová plnka: | |
1,226 l |
|
916 g |
|
Kávový maslový krém: | |
413 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
Kávový rozvar: | |
400 ml uvarenej podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na pláty zamiešame práškový cukor s mandľovou múčkou, hladkou múkou a vajcami. Roztopíme 60 g masla, ktoré musí byť teplé, a primiešame. Vyšľaháme bielky zo 7 vajec s 50 g kryštálového cukru a všetko spolu zľahka vymiešame. Rozdelíme na štyri plechy s papierom na pečenie. Rozotrieme a pečieme pri 170 °C asi 8 minút.
- 2
Plnka: Smotanu necháme zovrieť a vylejeme na posekanú horkú čokoládu. Metličkou vymiešame do hladkej a lesklej hmoty. Nešľaháme!
- 3
Kávovo-maslový krém: Maslo necháme zmäknúť. Pridáme preosiaty práškový cukor a kávu. Vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a zväčšenia objemu.
- 4
Zákusok plníme na plechu s vyššími okrajmi. Striedame pláty s čokoládovým krémom a pláty s kávovým krémom. Každý plát navlhčíme uvarenou kávou a po každom čokoládovom kréme necháme stuhnúť. Vyjdú nám dve vrstvy s čokoládovým krémom a dve vrstvy s kávovým krémom. Nakoniec polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pomlete mandle ;-.) Tento zakusok poznam,je vyborny,ale som ho nikdy doma nepiekla.Recept ma potesil,ale treba ho upresnit!
Na jemno pomleté mandle predávajú momentálne v Lidli, aspoň u nás v Dubnici.
našla som pani, čo toto robila, ale recept mi poslala tento, čo je na vareche. Neviem to posúdiť, či je to on, ale ten od tej pani sa mi vidí lepší.(myslím na tom obrázku).
Ak to budete niektorá robiť, prosím aj ho odfoťte.
Aj ja by som ho chcela vyskúšať, ale počkám na Teba a porovnáme.
takto sa nerobi Opera rez.Mam ho v plane robit na Velku noc.Dam sem potom recept.Neviem odkial ma pani cukrarka tento recept ale to nije ten original.
Ahoj @Esi !Videla som,komentáre k tomuto rezu. Bohužiaľ toto nieje recept na Opera tortu (rezy) .Mám originálny recept na Opera tortu ,a chystám sa ju robiť na Veľkú noc.Neviem prečo ta cukrarka sem dala recept pod tým názvom keď tam vôbec nejde čokoládový krém. Sľubujem ,že sem ten recept dám. Pekný pozdrav z Chorvátska.