Opera rezy

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na pláty zamiešame práškový cukor s mandľovou múčkou, hladkou múkou a vajcami. Roztopíme 60 g masla, ktoré musí byť teplé, a primiešame. Vyšľaháme bielky zo 7 vajec s 50 g kryštálového cukru a všetko spolu zľahka vymiešame. Rozdelíme na štyri plechy s papierom na pečenie. Rozotrieme a pečieme pri 170 °C asi 8 minút.
  2. Plnka: Smotanu necháme zovrieť a vylejeme na posekanú horkú čokoládu. Metličkou vymiešame do hladkej a lesklej hmoty. Nešľaháme!
  3. Kávovo-maslový krém: Maslo necháme zmäknúť. Pridáme preosiaty práškový cukor a kávu. Vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a zväčšenia objemu.
  4. Zákusok plníme na plechu s vyššími okrajmi. Striedame pláty s čokoládovým krémom a pláty s kávovým krémom. Každý plát navlhčíme uvarenou kávou a po každom čokoládovom kréme necháme stuhnúť. Vyjdú nám dve vrstvy s čokoládovým krémom a dve vrstvy s kávovým krémom. Nakoniec polejeme čokoládou.