Foto: pn
Dlhši čas sa chystam uverejnit tieto Opera rezy. Videla som na Vareche od jednej cukrarky recept pod tymto nazvom, ale v komentaroch som videla, Zobraziť celý popisDlhši čas sa chystam uverejnit tieto Opera rezy. Videla som na Vareche od jednej cukrarky recept pod tymto nazvom, ale v komentaroch som videla, že niektori komentuju, že fotka nezodpoveda receptu a surovinam, z ktorych ich robila. Ked som to videla, povedala som si, že tento moj recept, ktory mam od jednej cukrarky zo Zahrebu, je ten pravy. Tieto rezy sa možu robit aj ako torta. Budem rada, ak vas tymto receptom potešim. Rezy su naozaj vyborne.
na 230 °C
Suroviny
Biskvit: | |
5 ks |
|
100 g |
|
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
130 g |
|
štipka |
|
1. plnka: | |
400 ml |
|
100 g |
|
3 ks |
|
2 1/2 PL |
|
60 g |
|
250 g |
|
2 ČL (prášok, nie uvarená) |
|
2 plnka (ganache): | |
200 g |
|
200 ml |
|
Kávový sirup: | |
300 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
250 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Najprv si vymiešame bielky, do ktorych pridavame postupne kryštalovy cukor....... Mlete mandle, muku a prašok do pečiva si dame do jednej misky a premiešame. Cele vajička s praškovym cukrom vymiešame do peny. Ked je to vymiešane pomaly pridavame mandle s mukou. Premiešame varechou, potom do toho pomaly vmiešame vyšlahane bielka s kryštalovym cukrom.
-
2
Potrebujeme tri biskvity. Ja som rozdelila na jeden vacsi plech a jeden menši. Dame piect do truby. Piekla som na 230 st. cca 7 - 10 min. Zaleži, aku mate ruru, kontrolujte, aby vam nezhorelo .Každa pozna svoju trubu :)
-
3
Biskvit, ktory som mala na vacsom plechu, som rozdelila na polovičku a druhy z menšieho plechu som len okraje odrezala.
-
4
Rozpustime si čokoladu na polevu. Odoberieme 1/3 a s nou natrieme jeden biskvit a nechame v chladničke stuhnut. Teraz si spravte plnku č. 2 (ganache): šlahačku zohrejte (nesmie vriet), pridajte čokoladu a vymiešajte, kym sa neroztopi. Nechajte ju stuhnut na izbovej teplote...Šlahačka može byt aj rastlinna.
-
5
Teraz si spravime plnku č. 1: Žltky, hrubu muku, praškovy cukor si vymiešame v malej miske s trochou mlieka. Ostatne mlieko si dame uvarit s kryštalovym cukrom. Ked nam mlieko zovrie, pridame kašu a uvarime puding. Ked nam vychladne, pridame zmaknute maslo a dobre vymiešame. Nakoniec pridame instantnu kavu (nie uvarenu, len prašok).
-
6
Kavovy sirup si uvarime a nechame vychladnut. Prvy natrety biskvit s čokoladou (ktora nam stuhla) otočime - čokolada je dole. Na biskvit dame s lyžicou kavovy sirup Potom na biskvit natrieme polovičku plnky, na plnku dame druhy biskvit a ten poškropime kavovym sirupom, aby bol pekne natopeny. Na biskvit dame 2. plnku - ganache.
-
7
Ganache rozotrieme na biskvit. Na ganache si dame treti biskvit, na ktory dame kavovy sirup. Potom rozotrieme druhu čast plnky a dame stuhnut do chladničky. Ja som to nechala stuhnut cez noc.
-
8
Druhy den dame na cely rez čokoladovu polevu, ktoru sme si nechali (2/3).
-
9
Nakrajame na rezy. Možeme ozdobit podla svojej predstavy. Ja som každy rez trošku nasprejovala so zlatym cukrarskym sprejom a napisala Opera. Budem rada, ak aj Vam bude chutit ako nam. Dobru chut!!!
Ďakujem veľmi pekne
To je super napad, takze mam dve moznosti. Dakujem ❤️
Pravidelne pečiem tvoje pomarančové cesto s mandľami .Len urobím inú výzdobu a koláčik je na ozaj chutný a aj vkusný.
Teším sa,že príležitostne urobím aj tieto tvoje opera rezy.
Nedá mi ,aby som sa nepochválila tvojim základom pomarančového cesta s mandľami,ktoré nám náramne všetkým chutí.
Martuska si strašne zlatučka. Moc si to vážim
syn sa narodil presne na Veľkonočnú nedeľu 19. 4 , tak mu ich upečiem na narodeniny.
Prepac,že som ti hneď neodpovedala. Sťahujeme sa a až teraz som videla tvoj komentár. Ten väčší Biskvit som robila na plech ktorý bol pôvodne v trube. Teraz ti ho nemôžem ani odmerať lebo už nebyvame tam kde som to piekla. Ale si myslím že bol cca 45×335.A ten som dala na polovičku. Dúfam že som ti aspoň trochu pomohla.Pekny pozdrav