Khai luuk kheuy - zaťove vajíčka

2010 - bez fotky2010, 3. januára 2011
Khai luuk kheuy - zaťove vajíčka
Foto: 2010

Hmm... dal som radsej aj povodne Thajske meno . Takze varene na tvrdo a potom vyprazane.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4  uvarené na tvrdo
omacka:
2 lyzice
1/2 lyzice
1 strucik nakrajany na male kusky
1 lyzicka
1/2 lyzicky
2 lyzice rozdrvene
2 na drobno nakrajana
priloha:
1 /feferónka/
2 lyzice oprazena
2 lyzice  lístky (cilantro)
2 lyzice rozdrvene
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Vyzera to velmi jednoduchy recept ale ako vacsina receptov v thajskej kuchyni je dost komplexny .Thajcania oblubuju zmes chuti sladka slana a este daco chrumkave ako napriklad burske oriesky plus aromaticke takze koriander. Nakrajame si jarnu cibulku na drobno a odlozime . Malu cibulu nakrajame na jemno a dame oprazit do zlatista a chrumkava( da sa kupit hotova v azijskych obchodoch,). Burske oriesky cerstvo oprazime na oleji a na hrubo podrvime - posekame . Cesnak nakrajame na jemno a zlahko oprazime. Certvy koriander ( cilantro ) nakrajame na mensie kusky.

  2. 2

    Vajicka uvarime na tvrdo, osupeme, osusime a dame cele vyprazat ? do zlatista . POZOR ! opatrne , prska to. Najlepsie je to vo friteze.

  3. 3

    Tamarind bud rozrobime ako juice alebo kupime pastu a pridame trochu vody . Ja som mal pastu, do maleho hrnca som dal na trochu oleja rychlo oprazit susene chilly fliacky pridal tamarindovu pastu pridal trosku rybiej omacky ( netreba potom sol ). Trochu cukru moze byt aj hnedy povodny thajsky recept pouziva palmovy , prihodil 2/3 z nadrvenych burakov a nakrajanej jarnej cibulky. Rychlo tak minutu som premiesal a prehrial.

  4. 4

    Servirujeme , vajicka rozkrojime na polky polejeme omackou a prizdobime , cerstvou chilli zvyskom oprazenych orieskov, cerstvym koriandrom a oprazenou cibulkou a jarnou cibulkou. Je to vyborne jedlo same aj s ryzou na ranajky.

    Khai luuk kheuy - zaťove vajíčka - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Hmm neviem kto tomu dal povodny nazov aj v anglictine sa to vola : "son in law eggs"...asi daaka svokra.Kupil som som viac tamarindovej pasty tak ju musim minut ...
lucylee
všetko mám okrem palmového cukru, ale ten môžem nahradiť, tak vyskúšam, opäť musím povedať, že ty aj z úplne obyčajných surovín urobíš skvelú kreáciu ;-)
babav
To je krasny receptik !Ukladam ;-)
babidka
v podstate velmi jednoduche - ale urcite chutne a este aj taka pekna prezentacia:-)...a ten nazov ma dojal az k slzam...od smiechu...:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia