Opekané vajcia na sladkokyslo

Autor receptu: tiginko

Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej kuchyni

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Vo woku resp. inej vhodnej nádobe si zohrejeme viac oleja, ja som použila nevoňavý kokosový - má výhodu, že je stabilný a neprepaľuje sa. Vajcia v ňom opečieme do hneda zo všetkých strán. Získajú tým zaujímavú chuť.
  2. Dáme ich na papierový obrúsok vychladnúť.
  3. Cukor rozpustíme v teplej vode, pridáme ocot, ustricovú omáčku a soľ podľa chuti. Svetlé časti cibuliek a cesnak nasekáme nadrobno.
  4. Vo woku necháme asi 1PL oleja, (zvyšok odlejeme), opražíme na ňom cibuľku a s krátkym odstupom aj cesnak, stačí tak minútku-dve.
  5. Vyberieme a zmiešame so sladkokyslým nálevom. Pri servírovaní na tanier položíme šalátové listy, na ne rozštvrtené vajíčka, ktoré polejeme dresingom a posypeme čerstvo zomletým korením.
  6. Na záver ozdobíme posekanou zelenou časťou cibuľky. Ako príloha sa k tomu hodí čerstvý chlieb, poprípade paradajky. Nabudúce určite vyskúšam aj pálivejšiu verziu, napr. s cayenským korením.