Opekané vajcia na sladkokyslo
Autor receptu: tiginko
Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej kuchyni
Postup
- Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Vo woku resp. inej vhodnej nádobe si zohrejeme viac oleja, ja som použila nevoňavý kokosový - má výhodu, že je stabilný a neprepaľuje sa. Vajcia v ňom opečieme do hneda zo všetkých strán. Získajú tým zaujímavú chuť.
- Dáme ich na papierový obrúsok vychladnúť.
- Cukor rozpustíme v teplej vode, pridáme ocot, ustricovú omáčku a soľ podľa chuti. Svetlé časti cibuliek a cesnak nasekáme nadrobno.
- Vo woku necháme asi 1PL oleja, (zvyšok odlejeme), opražíme na ňom cibuľku a s krátkym odstupom aj cesnak, stačí tak minútku-dve.
- Vyberieme a zmiešame so sladkokyslým nálevom. Pri servírovaní na tanier položíme šalátové listy, na ne rozštvrtené vajíčka, ktoré polejeme dresingom a posypeme čerstvo zomletým korením.
- Na záver ozdobíme posekanou zelenou časťou cibuľky. Ako príloha sa k tomu hodí čerstvý chlieb, poprípade paradajky. Nabudúce určite vyskúšam aj pálivejšiu verziu, napr. s cayenským korením.