Opekané čínske rezance s kuracím mäsom fotorecept
Foto: kimlo
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia. Chuťovo sa vyrovnajú tým, ktoré poznáme z čínskych bistier, Zobraziť celý popisIde o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia. Chuťovo sa vyrovnajú tým, ktoré poznáme z čínskych bistier, a aspoň vieme, z čoho si ich robíme.
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, pridáme trocha oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1PL ustricovej omáčky a rozdrobíme kocku kuracieho bujónu.
-
2
Všetko zmiešame, prikryjeme fóliou, a dáme odležať do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
-
3
Kapustu a mrkvu nastrúhame na rezance, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a cibuľku aj s vňaťou na kúsky.
-
4
Vo väčšej panvici alebo woku rozpálime olej, a pridáme doň cibuľu, ktorú opražíme. Po chvíli pridáme cesnak, a necháme rozvoňať. Ja používam už dlhé roky ťažký liatinový wok, je dostatočne veľký, má hrubé dno a skvele udržuje teplotu.
-
5
Prihodíme mäso a opekáme asi 5 minút, aby sa zatiahlo. Potom mäso vyberieme do misky a odložíme.
-
6
Do výpeku pridáme trocha čerstvého oleja a pridáme kapustu s mrkvou. Pár minút opekáme, pridáme cibuľku, ochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame. Ja niekedy pridávam aj sójové klíčky a ak mám, tak aj mrazenú zeleninovú zmes na čínu, je to potom také farebnejšie.
-
7
Predtým sme si dali zovrieť dostatočné množstvo vody na rezance, ktoré do nej vložíme a necháme asi 4 minúty. Nevaríme. Alebo ich upravíme podľa návodu. Scedíme a necháme odkvapkať. Samozrejme sa namiesto cestovinových dajú použiť tak isto aj ryžové rezance.
-
8
Rezance pridáme k opraženej zelenine, opáť dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame.
-
9
Nakoniec pridáme odložené opečené mäso.
-
10
Všetko spolu dobre premiešame a necháme trocha opekať a prehriať. Dobre sa to mieša pomocou dvoch vidličiek, rezance pomocou nich nadvihujeme a premiešavame.
-
11
Na tanieri posypeme smaženou sušenou cibuľkou.
Bezne "solim" natur Dobrotou,do azijskych jedal to patri👍👍👍
Nech nam to vari priatelia!!😉😉😉
Ďakujem za koment, ja už toto robievam dosť často a až teraz ma napadlo to nafotiť a zverejniť, veď nech si aj druhí pochutnajú… 😉
Pravdu máš, ázijské jedlo bez glautmanu by bolo fádne a mdlé, sám som pozeral videá kde ten ich bujón dávajú v pohode do všetkého. Ja ho mám originál tiež, ale tu som použil náš lebo sa dá kúpiť v každom obchode. 😉
Vďaka za nahliadnutie, áno, máš pravdu, dá sa použiť všelijaká príloha do rezancov, je to také univerzálne, rýchle, a jednoduché jedlo. 😋
Určite by Ti chutilo 😉😋
Vďaka za koment kamarát, verím že by ti chutilo a verím že to aj vyskúšaš a obľúbiš si toto jedlo tak ako aj ja. 😋
Ďakujem za koment a pochvalu, teší ma že nie som sám kto ich takto robieva.. :-)
Vďaka za koment, budem rád ak vyskúšaš a bude chutiť. :-)
Vďaka za koment aj užitočnú radu. Nevedel som že opekaním sójovky vznikajú nejaké nebezpečné látky. Bol som v tom že tomu tepelná úprava nevadí. Vychádzal som aj originálnych ázijských videí v ktorých aspoň v 50% prípadov nakladajú mäso do sójovky vopred... ale vážim si Tvoje rady. :-)