Čínske rezance
Čínske rezance

Opekané čínske rezance s kuracím mäsom fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 25. novembra 2022
Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: kimlo

Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia. Chuťovo sa vyrovnajú tým, ktoré poznáme z čínskych bistier, Zobraziť celý popisIde o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia. Chuťovo sa vyrovnajú tým, ktoré poznáme z čínskych bistier, a aspoň vieme, z čoho si ich robíme.

Suroviny

2 ks
500 g (ázijské Chow Mein)
kúsok
1 ks
1 ks
3 strúčiky
2 ks (s vňaťou)
 kvalitná
1 ks

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kúsky, pridáme trocha oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1PL ustricovej omáčky a rozdrobíme kocku kuracieho bujónu.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko zmiešame, prikryjeme fóliou, a dáme odležať do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu a mrkvu nastrúhame na rezance, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a cibuľku aj s vňaťou na kúsky.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo väčšej panvici alebo woku rozpálime olej, a pridáme doň cibuľu, ktorú opražíme. Po chvíli pridáme cesnak, a necháme rozvoňať. Ja používam už dlhé roky ťažký liatinový wok, je dostatočne veľký, má hrubé dno a skvele udržuje teplotu.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prihodíme mäso a opekáme asi 5 minút, aby sa zatiahlo. Potom mäso vyberieme do misky a odložíme.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do výpeku pridáme trocha čerstvého oleja a pridáme kapustu s mrkvou. Pár minút opekáme, pridáme cibuľku, ochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame. Ja niekedy pridávam aj sójové klíčky a ak mám, tak aj mrazenú zeleninovú zmes na čínu, je to potom také farebnejšie.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Predtým sme si dali zovrieť dostatočné množstvo vody na rezance, ktoré do nej vložíme a necháme asi 4 minúty. Nevaríme. Alebo ich upravíme podľa návodu. Scedíme a necháme odkvapkať. Samozrejme sa namiesto cestovinových dajú použiť tak isto aj ryžové rezance.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rezance pridáme k opraženej zelenine, opáť dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec pridáme odložené opečené mäso.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Všetko spolu dobre premiešame a necháme trocha opekať a prehriať. Dobre sa to mieša pomocou dvoch vidličiek, rezance pomocou nich nadvihujeme a premiešavame.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na tanieri posypeme smaženou sušenou cibuľkou.

    Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evanaaa
@kimlo , prestaň :), veď ja už neviem, ktorý recept, ktoré jedlo čo sem pridávaš je lepšie, aby som ho mohla vyskúšať, len si ukladám a sľubujem, že ho čím skôr spravím. teraz je na rade tá hustá kelovica, ale neviem, neviem.....no, uvidím. Inak, takéto niečo z kuracích pŕs zvyknem občas robiť, ale tvoje sa mi zdá trochu vyšperkované, tak skúsim, len mi treba dokúpiť niektoré suroviny.
kimlo
@evanaaa (25.11.2022 18:51)
Ďakujem za koment, ja už toto robievam dosť často a až teraz ma napadlo to nafotiť a zverejniť, veď nech si aj druhí pochutnajú… 😉
kimlo
@leaela (25.11.2022 19:34)
Pravdu máš, ázijské jedlo bez glautmanu by bolo fádne a mdlé, sám som pozeral videá kde ten ich bujón dávajú v pohode do všetkého. Ja ho mám originál tiež, ale tu som použil náš lebo sa dá kúpiť v každom obchode. 😉
kimlo
@farbuska (25.11.2022 20:20)

Vďaka za nahliadnutie, áno, máš pravdu, dá sa použiť všelijaká príloha do rezancov, je to také univerzálne, rýchle, a jednoduché jedlo. 😋
kimlo
@kvakac (26.11.2022 11:02)

Vďaka za koment kamarát, verím že by ti chutilo a verím že to aj vyskúšaš a obľúbiš si toto jedlo tak ako aj ja. 😋
janazjarku
@kimlo :-) tak to si ma ozaj potešil s týmto receptom , posuniem polovičke bo on je odborník na "čínu" bude sa radovať a ja ho budem silno chváliť, suroviny a vok mám .-)
kimlo
@kukulienka71 (26.11.2022 13:53)
Ďakujem za koment a pochvalu, teší ma že nie som sám kto ich takto robieva.. :-)
kimlo
@janazjarku (27.11.2022 08:54)
Vďaka za koment, budem rád ak vyskúšaš a bude chutiť. :-)
chemik
Kimlo, kamaráde, nic nenamítám proti chuti jen mám i k tobě technologickou připomínku, kterou jsem na Vareche už uváděl. Všimni si, že v pravých čínských receptech se maso do sojovky nenakládá, většinou do vejce a škrobu. Pražením sojové omáčky totiž vznikají degradací bílkovin polycyklické aromatické uhlovodíky, což jsou potenciálně rakovinotvorné látky a proto se přidává až nakonec k upraženému masu nebo až do závěrečného zálivu. Při restování zeleniny a nudlí to vzhledem k nižší teplotě už nevadí.
2x kimlo a sracz
kimlo
@chemik (28.11.2022 16:45)
Vďaka za koment aj užitočnú radu. Nevedel som že opekaním sójovky vznikajú nejaké nebezpečné látky. Bol som v tom že tomu tepelná úprava nevadí. Vychádzal som aj originálnych ázijských videí v ktorých aspoň v 50% prípadov nakladajú mäso do sójovky vopred... ale vážim si Tvoje rady. :-)
sracz
Obdivujem a odporúčam do pozornosti i na "próbu"! Robievam, a často s rúznou obmenou druhu mäsa. Dokonca aj s "morskými potvorami"!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha