Sushi

Onigirazu

Autor receptu: ryzasos

Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?* Je celkom jednoduché na prípravu, vhodné aj do krabičiek, prirodzene bezlepkové a navyše veľmi sýte.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút.
  2. Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.
  3. Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.
  4. Riasu Nori položte na fóliu.
  5. Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.
  6. Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.
  7. Pridajte avokádo, tuniaka a mrkvu.
  8. Prekryte ďalšou vrstvou ryže.
  9. Rohy riasy spojte v strede.
  10. Zatvorte pomocou fólie.
  11. Nechajte odležať niekoľko minút.
  12. Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.