Chutí nám viacej ako kupovaná tatárska omáčka. A používame ju tam, kde tatársku. . Mám ju už dlhé roky a robím ju každý rok. Zobraziť celý popisChutí nám viacej ako kupovaná tatárska omáčka. A používame ju tam, kde tatársku. . Mám ju už dlhé roky a robím ju každý rok. V názve je cukyňa preto, lebo táto omáčka je z obdobia, keď sa na Slovensku začínala používať cuketa a vtedy / pred desaťročiami/ sme si semiačka vymieňali a volali sme to podľa Talianov - cukyňa.
Postup
-
1
Očistenú cukyňu / cuketu/, papriku, cibuľu, cesnak nakrájať a uvariť domäkka. Potom pridať olej, horčicu, ocot, cukor, soľ, mleté čierne korenie a najemno nastrúhaný chren podľa chuti.
- 2
Všetko spolu rozmixovať, dať do pohárov, zaviečkovať a 10 minút sterilizovať.
- 3
Podávame k mäsu, vyprážanému syru, karfiolu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu