Omáčka z cukyne

Autor receptu: hanina

Chutí nám viacej ako kupovaná tatárska omáčka. A používame ju tam, kde tatársku. . Mám ju už dlhé roky a robím ju každý rok. V názve je cukyňa preto, lebo táto omáčka je z obdobia, keď sa na Slovensku začínala používať cuketa a vtedy / pred desaťročiami/ sme si semiačka vymieňali a volali sme to podľa Talianov - cukyňa.

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cukyňu / cuketu/, papriku, cibuľu, cesnak nakrájať a uvariť domäkka. Potom pridať olej, horčicu, ocot, cukor, soľ, mleté čierne korenie a najemno nastrúhaný chren podľa chuti.
  2. Všetko spolu rozmixovať, dať do pohárov, zaviečkovať a 10 minút sterilizovať.
  3. Podávame k mäsu, vyprážanému syru, karfiolu...