Foto: zirafninka1
Olivoví tučniaci dodajú šmrnc každej studenej mise. Príprava nie je náročná, o to väčší je výsledný efekt.
Postup
-
1
Mrkvu si očistíme a nakrájame na krúžky. Z každého krúžku vykrojíme na jednej strane malý trojuholník, čím vzniknú tučniačikovské nožičky. Vyrezané trojuholníčky nevyhadzujeme, použijeme ich ako zobáčik pre tučniačika. Polovicu olív si na jednej strane pozdĺžne narežeme a naplníme taveným syrom. Vytvoríme tak tučniačikom brušká. Ideálne sa pracuje so syrom v črievku, ktorý vytláčame cez malú dierku v obale priamo do olivy. Z druhej polovice olív spravíme hlavičky. Do otvoru po vykôstkovaní vložíme trojuholníky - zobáčiky z mrkvy. Hlavičky, brušká, nožičky spojíme špáradlom. Očká "dokreslíme" špáradlom a taveným syrom.
Diskusia k receptu