Okatá knedľa a bravčové karé na hubách fotorecept

mojack - fotkamojack, 22. mája 2011
Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept)
Foto: mojack

...niečo čo som ešte nejedol. Odpoveď môjho syna, na otázku : " Čo navariť na obed? " Recept je len na knedľu .

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 ml vlažné
1 ks
1 ks -kocka
2 čl
500 g
  - dobry

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto si spracujem ako vždy v pekárničke.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkám,

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozrežem na polovicu.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potriem olivovým olejom,

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jednu polovicu okorením

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a druhú posypem mletými orechami / alebo mandľami/.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obidve cestá stočím do rolády.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rovnako narežem na 6-7 cm kúsky.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jednu potriem vodou

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto ich poukladám. Nenatretú na natretú s vodou. Aby sa lepšie spojili. Trochu pritlačím

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a varechou v strede silno zatlačím

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    až na mňa " vyšpúli " očká.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pokiaľ sa voda zohreje až do varu, tak " okaňa" oddychuje.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Šup na paru a 10 minut stači

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    aby boli takéto krásne "okane" hotové ku každému mäsovému jedlu ako bol napríklad môj túto nedeľu. Chutnejšie sú ak vychladnú a potom sa znovu nahrejú nad parou pred podávaním na stôl.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
No kraaasne :-) Aj miesto klasicky zatočených osích hniezd a pod. by som si vedela predstaviť takéto okaté milé tvary :-) KK :-)
Neviem čo dodať, oči sa mi vygúlalí na kraj očných jamiek, rozum postál. Zato tebe funguje na 100 percent. Toto si daj patentovať. Máš tu toho viac. Naparím v pariacom hrnci presne podľa tvojho receptu.*****

Pridaj komentár k receptu: