Okatá knedľa a bravčové karé na hubách (fotorecept)
Autor receptu: mojack
...niečo čo som ešte nejedol. Odpoveď môjho syna, na otázku : " Čo navariť na obed? "
Recept je len na knedľu .
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na cesto si spracujem ako vždy v pekárničke.
- Vykysnuté cesto rozvaľkám,
- rozrežem na polovicu.
- Potriem olivovým olejom,
- jednu polovicu okorením
- a druhú posypem mletými orechami / alebo mandľami/.
- Obidve cestá stočím do rolády.
- Rovnako narežem na 6-7 cm kúsky.
- Jednu potriem vodou
- a takto ich poukladám. Nenatretú na natretú s vodou. Aby sa lepšie spojili. Trochu pritlačím
- a varechou v strede silno zatlačím
- až na mňa " vyšpúli " očká.
- Pokiaľ sa voda zohreje až do varu, tak " okaňa" oddychuje.
- Šup na paru a 10 minut stači
- aby boli takéto krásne "okane" hotové ku každému mäsovému jedlu ako bol napríklad môj túto nedeľu. Chutnejšie sú ak vychladnú a potom sa znovu nahrejú nad parou pred podávaním na stôl.