Slaný ryžový nákyp

Ohnivý slaný dezert (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol na tanieri.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Keď vám zostane uvarená ryža, dá sa aj takto použiť. Tú sú základné suroviny plus vajcia.
  2. Klobáskové mäso, uvarenú ryžu, vajcia, strúhanú mozzarellu a čili zmiešame.
  3. Dáme do keramickej panvice alebo hrnca s nelepivým dnom. Na sporáku pomaly pečieme asi 10 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút. A je hotovo.
  4. Vyklopíme na tanier.
  5. Trochu vyzdobíme, aby sa aj oči najedli. Niečo na zaliatie plameňa v ústach a dezert je hotový. Nemusí byť len sladký, no nie? To čili a konzerva tomu dali riadnu teplotu.
  6. Takto to vyzerá v reze.