Slaný ryžový nákyp
Ohnivý slaný dezert (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať. Do toho vlastné zásoby a "dezertík" bol
na tanieri.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Keď vám zostane uvarená ryža, dá sa aj takto použiť. Tú sú základné suroviny plus vajcia.
- Klobáskové mäso, uvarenú ryžu, vajcia, strúhanú mozzarellu a čili zmiešame.
- Dáme do keramickej panvice alebo hrnca s nelepivým dnom. Na sporáku pomaly pečieme asi 10 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút. A je hotovo.
- Vyklopíme na tanier.
- Trochu vyzdobíme, aby sa aj oči najedli. Niečo na zaliatie plameňa v ústach a dezert je hotový. Nemusí byť len sladký, no nie? To čili a konzerva tomu dali riadnu teplotu.
- Takto to vyzerá v reze.