Odvážne zemiaky

Autor receptu: stefanm

V hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E.Ja vám ju ponúkam len tak....Veď sú to len obyčajne "restovane" zemiaky do ktorých som niečo pridal.Ale stálo to za tu odvahu!!

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené,umyté,na menšie kúsky nakrájané zemiaky opekáme na oleji...
  2. ...pridáme soľ a ostatné koreniny,zalejeme trochou vody a prikryté udusíme do mäkka.
  3. Pridáme kukuricu,sušené,na menšie kúsky nakrájané slivky,lyžičku cukru a necháme vodu "vypariť".
  4. Ja som ich podával na obed k syrovému ražniči s tatárskou omáčkou a opekanou cviklou s čerstvým chrenom. (P.S.:...bolo aj pivo...ale zaslúžil som si ho lebo som požehlil!!!)