Odvážne zemiaky
Autor receptu: stefanm
V hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E.Ja vám ju ponúkam len tak....Veď sú to len obyčajne "restovane" zemiaky do ktorých som niečo pridal.Ale stálo to za tu odvahu!!
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené,umyté,na menšie kúsky nakrájané zemiaky opekáme na oleji...
- ...pridáme soľ a ostatné koreniny,zalejeme trochou vody a prikryté udusíme do mäkka.
- Pridáme kukuricu,sušené,na menšie kúsky nakrájané slivky,lyžičku cukru a necháme vodu "vypariť".
- Ja som ich podával na obed k syrovému ražniči s tatárskou omáčkou a opekanou cviklou s čerstvým chrenom. (P.S.:...bolo aj pivo...ale zaslúžil som si ho lebo som požehlil!!!)