Jablkový koláč

Obyčajný mramorovaný jablčník

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Jablká ošúpem, očistím a nakrájam na menšie kocky. Zalievam hneď citrónovou šťavou a premiešam. Nechávam v chlade.
  2. Vajíčka vyšľahám so štipkou soli a cukrami. Za slabšieho šľahania prilejem olej, mlieko a po častiach múku zmiešanú s kypriacim práškom a čokoládovým nápojom v prášku. Odlejem tretinu 1/3 vymiešaného cesta do inej misky.
  3. Do zostávajúcich 2/3 cesta vmiešam nakrájané jablká aj so šťavou. Jablkovú zmes nalejem do plechu 20 x 30 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
  4. Tretinu odliateho cesta (bez jabĺk) som si ešte rozdelila na polovice. Do jednej som pridala lyžicu mlieka a kakao, potom cik-cak nalievam na jablkové cesto. Do druhej polovice som pridala 2 lyžice mlieka a cviklový prášok. Vymiešané tiež cik-cak nalejem na vrch kakaového cesta.
  5. Vo vyhriatej rúre pečiem na 175 stupňov 25 – 30 minút. Kontrolujem špajľou. Nechám vychladnúť.
  6. Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom. Mne chutil s bielym jogurtom...