Foto: elysa
Nie vždy treba stáť pri sporáku celé doobedie...Chutný obed a myslím,že aj lacný...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme,nakrájame na väčšie hranolky.Krídla umyjeme,tie tenké konce ja dávam do polievky a ostatok krídel prekrojím na polovice,osolím.Z pretlaku,horčice,sójovej a worchestrovej omáčky,oleja,uvedených korenín vymiešame marinádu.
-
2
Na pekáč vysypeme zemiaky,osolíme.
-
3
Pridáme krídla a marinádu a dobre premiešame.Obložíme plátkami slaniny a polovičnými kolieskami cibuľe.Prykryjeme alobalom a aspoň na hodinu odložíme do chladničky,kľudne aj na celú noc.
-
4
Dáme piecť do vyhriatej rúry,približne na hodinu,potom odokryjeme a necháme pripiecť.Nepodlievame ničím,pod alobalom marináda a slaninka pustí dosť výpeku,ktorý sa sám pri dopekaní do chrumkava zredukuje.
teším sa, že Ti chutí...