Obed z pekáča
Autor receptu: elysa
Nie vždy treba stáť pri sporáku celé doobedie...Chutný obed a myslím,že aj lacný...
4-6 porcie |
25 minút príprava |
60-70 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme,nakrájame na väčšie hranolky.Krídla umyjeme,tie tenké konce ja dávam do polievky a ostatok krídel prekrojím na polovice,osolím.Z pretlaku,horčice,sójovej a worchestrovej omáčky,oleja,uvedených korenín vymiešame marinádu.
- Na pekáč vysypeme zemiaky,osolíme.
- Pridáme krídla a marinádu a dobre premiešame.Obložíme plátkami slaniny a polovičnými kolieskami cibuľe.Prykryjeme alobalom a aspoň na hodinu odložíme do chladničky,kľudne aj na celú noc.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry,približne na hodinu,potom odokryjeme a necháme pripiecť.Nepodlievame ničím,pod alobalom marináda a slaninka pustí dosť výpeku,ktorý sa sám pri dopekaní do chrumkava zredukuje.