Tvarohové guľky
Tvarohové guľky

Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 31. júla 2019
Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 ks
200 g
20 g
50 g
štipka
Broskyňová omáčka:
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pistácie a pekanové orechy zomelieme. Pripravíme tri nádoby na obaľovanie – zvlášť na mak, orechy a pistácie.

  2. 2

    Tvaroh, žĺtky, celé vajce, krupicu, vanilkový a práškový cukor a štipku soli zmiesime. Vytvarujeme guľky a varíme v osolenej vode. Hotové polejeme maslom a obaľujeme v pripravených zmesiach.

  3. 3

    Broskyňová omáčka: Hnedý cukor upálime na karamel, ošúpané a odkôstkované broskyne vložíme do karamelu a orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť, rozmixujeme a chuť zvýrazníme kvapkou rumu.

  4. 4

    Na tanieri podávame po jednej guľke z každého druhu a dozdobíme broskyňovou omáčkou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
U nás nedostť nesolené vylúpané pistácie. Kde ich môžem kúpiť?
Do karamelu netreba prídavok vody, aby sa rozpustil? Lebo inak je to ako kameň tvrdé.
Prepáčte chýbajúce písmeno.
Ja mám odložené ako vzácny poklad recepty od mojej neb. krstnej mamy a tam sa spomínajú v sladkom zákusku zelené pistácie (recept je veľmi starý, snáď z rokov 1950-1960 min. storočia). Preto sa pýtam na tie pistácie a je to veľmi zaujímavé, že sa už vtedy používali v slovenskej gastronómii. Vždy, keď listujem v mojich receptoch v papierovej verzii, pristavím sa pri tom recepte a spomínam...

Pridaj komentár k receptu: