Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 31. júla 2019 14:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 min
príprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 ks
200 g
20 g
50 g
štipka
Broskyňová omáčka:
70 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pistácie a pekanové orechy zomelieme. Pripravíme tri nádoby na obaľovanie – zvlášť na mak, orechy a pistácie.

  2. 2

    Tvaroh, žĺtky, celé vajce, krupicu, vanilkový a práškový cukor a štipku soli zmiesime. Vytvarujeme guľky a varíme v osolenej vode. Hotové polejeme maslom a obaľujeme v pripravených zmesiach.

  3. 3

    Broskyňová omáčka: Hnedý cukor upálime na karamel, ošúpané a odkôstkované broskyne vložíme do karamelu a orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť, rozmixujeme a chuť zvýrazníme kvapkou rumu.

  4. 4

    Na tanieri podávame po jednej guľke z každého druhu a dozdobíme broskyňovou omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist