Foto: akeber
Sladké, chrumkavé Nobelovky pre milovníkov čokolády, orieškov a hrozienok.
príprava
Postup
-
1
Bielka s cukrom a octom vyšľaháme nad parou do tuha. Necháme vychladnúť.
-
2
Postup: Z droždia a mlieka urobíme kvások. Palmarín rozpustíme a letný vmiešame do múky kde sme pred tým vyliali kvások. Pridáme cukor , vajce a štipku soli. Vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na teplé miesto. Cesto je dosť masné netreba sa zľaknúť :-).
-
3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti tak isto aj bielkovú plnku. Každú z nich rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske . Natrieme bielkovú plnku. Posypeme orechmi, čokoládou a hrozienkami. Cesto zvinieme do rolády a krájame 2,5 až 3 cm kolieska.
-
4
Kolieska poukladáme na plech s papierom rezanou stranou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi tak 15 min.
-
5
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu