Niečo ako fašírky zo starých rožkov fotorecept
Foto: egresh69
Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť. Napríklad staré rožky na fašírky...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
pár ks staršie (príp. bagety) |
|
podľa potreby |
|
3 ks (môže byť aj viac) |
|
2 ks |
|
kúsok |
|
(alebo saláma) |
|
100 ml |
|
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nájdite miesto kam dávate staré pečivo. Ak ste ho našli a je tam nejaké pečivo, pokračujte v čítaní...
-
2
Rožky, bagety pokrájajte na menšie kocky.
-
3
Kocky pečiva dajte do misky a zalejte mliekom. Nedávajte ho veľa, mohol by vás neskôr šľak trafiť - tak radšej pomaly a pomenej pridávať.
-
4
Popučíne rukami, aby mlieko vsiaklo. Ak to máte riedke, tak ste pozorne nečítali bod 3. Nevadí, teraz sa na to vykašlime a nechajme odležať.
-
5
Všetko z obrázku najemno nakrájajte.
-
6
Najemno som povedal!
-
7
Ideálna je bravčová masť. Tak si trocha rozpustite.
-
8
Začnite slaninou a šunkou.
-
9
A pridajte cibuľu. A miešame. Uprednostňujem v smere hodinových ručičiek, ale niektoré vedecké štúdie hovoria, že aj miešanie v protismere je fajn. Keď máte dojem, že je to už hotovson, vykydnite to do tej misky s rožkami.
-
10
A nachystajte si vajíčka, smotanu, soľ a korenie. A vyšľaháme.
-
11
Po vliatí a zapracovaní vyšľahaných vajíčok do rožkov už viete prečo som vás strašil v bode 3. Máte asi riedku zmes, nemodelovateľnú. Nezúfajte, povesť vám zachráni strúhanka. Pridávajte postupne, správny okamih je tu čoskoro.
-
12
Ak patríte k nešťastníkom, ktorí márne hľadajú strúhanku, môžete si ju vyrobiť. Starý rožok a mixér dokážu divy.
-
13
No a toto je tá strúhanka.
-
14
Počas procesu hnetenia kontrolujte ochutnávaním, či ste dali dosť soli, korenia, atď. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo ani Chuck Norris nedokáže osoliť fašírku zvnútra.
-
15
Vyformujte si niečo podľa vlastnej fantázie. Nie moc hrubé, radšej tenšie. Hrubé sa neprepečú, tenké zhoria. Stredné zjete.
-
16
Rozpálime olej. Zistíme či má správnu teplotu vsypaním štipky soli. Masochista to skúša vodou, ostaňme radšej pri tej soli.
-
17
Opečieme do zlatista.
-
18
A zjeme. Dobrú chuť. Ozaj a zabudol som na strúhaný syr. Tak ten tam pridám nabudúce.
Ani Chuck Norris by ho nezvladol lepsie
Mám kamošku, ktorá prstom vyskúšala, či je olej dosť horúci. Najprv úžas, preboha, čo robíš, jej výraz, ČO som to spravila a potom sme sa doslova zošťali od smiechu. Spomienka spred 30 rokov, ale aj teraz mi je smiešno, bláznivé puberťáčky -:))
Niektore katastrofy, ak relativne dobre dopadnu sa rokmi premenia na zabavnu historku. Tato bola ta stastnejsia. Poucili ste sa obe a este aj po rokoch na zasmiatie :-)
čo sa týka receptu je super aj keď podla mňa tvrdý rožok takto pekne na kostičky nenakrájaš no nevadí ,ale keď minieš rožky na fašírky vedz ,že ešte môžeš zužitkovať starý chleba namočený vo vode a spolu s ostatnými prísadami z neho urobiť chlebové ( zemiakové ) placky .... veľa zdaru pri šporáku