Rožkové fašírky
Rožkové fašírky

Niečo ako fašírky zo starých rožkov fotorecept

egresh69 - bez fotkyegresh69, 17. marca 2020
Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept)
Foto: egresh69

Sme v núdzovom stave, nemali by sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá nejako využiť. Napríklad staré rožky na fašírky...

4
porcie
69 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

pár ks staršie (príp. bagety)
podľa potreby
3 ks (môže byť aj viac)
2 ks
kúsok
 (alebo saláma)
100 ml
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Nájdite miesto kam dávate staré pečivo. Ak ste ho našli a je tam nejaké pečivo, pokračujte v čítaní...

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky, bagety pokrájajte na menšie kocky.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kocky pečiva dajte do misky a zalejte mliekom. Nedávajte ho veľa, mohol by vás neskôr šľak trafiť - tak radšej pomaly a pomenej pridávať.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Popučíne rukami, aby mlieko vsiaklo. Ak to máte riedke, tak ste pozorne nečítali bod 3. Nevadí, teraz sa na to vykašlime a nechajme odležať.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko z obrázku najemno nakrájajte.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najemno som povedal!

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ideálna je bravčová masť. Tak si trocha rozpustite.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Začnite slaninou a šunkou.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A pridajte cibuľu. A miešame. Uprednostňujem v smere hodinových ručičiek, ale niektoré vedecké štúdie hovoria, že aj miešanie v protismere je fajn. Keď máte dojem, že je to už hotovson, vykydnite to do tej misky s rožkami.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A nachystajte si vajíčka, smotanu, soľ a korenie. A vyšľaháme.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po vliatí a zapracovaní vyšľahaných vajíčok do rožkov už viete prečo som vás strašil v bode 3. Máte asi riedku zmes, nemodelovateľnú. Nezúfajte, povesť vám zachráni strúhanka. Pridávajte postupne, správny okamih je tu čoskoro.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ak patríte k nešťastníkom, ktorí márne hľadajú strúhanku, môžete si ju vyrobiť. Starý rožok a mixér dokážu divy.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    No a toto je tá strúhanka.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Počas procesu hnetenia kontrolujte ochutnávaním, či ste dali dosť soli, korenia, atď. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo ani Chuck Norris nedokáže osoliť fašírku zvnútra.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Vyformujte si niečo podľa vlastnej fantázie. Nie moc hrubé, radšej tenšie. Hrubé sa neprepečú, tenké zhoria. Stredné zjete.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Rozpálime olej. Zistíme či má správnu teplotu vsypaním štipky soli. Masochista to skúša vodou, ostaňme radšej pri tej soli.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Opečieme do zlatista.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    A zjeme. Dobrú chuť. Ozaj a zabudol som na strúhaný syr. Tak ten tam pridám nabudúce.

    Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

haji
Vidím, že lidová tvořivost funguje aj v receptoch na Vareche. Hezky! Velmi povedený detailní postup, určitě jsi tak předešel různým druhům dotazů co, kdy, proč, jak a ještě se člověk zasměje. Díky!
kvakac
Dobré jedlo pri ktorom som sa aj zasmial. To hneď dva krát. Mladším kolegom ja hovorím egreš, no ale podla rúk egreš už nebudeš. Tak konečne aj humorný recept, držím palce.
kimlo
Celkom fajn recept, a dobre popísaný... tie vedecké štúdie o miešaní CCW som čítal tri, ale stále miesam CW... to vieš, stará škola... :-)
mata3636
@afataga (17.3.2020 16:05)

Mám kamošku, ktorá prstom vyskúšala, či je olej dosť horúci. Najprv úžas, preboha, čo robíš, jej výraz, ČO som to spravila a potom sme sa doslova zošťali od smiechu. Spomienka spred 30 rokov, ale aj teraz mi je smiešno, bláznivé puberťáčky -:))
zolik
@mata3636 (17.3.2020 22:49)
Niektore katastrofy, ak relativne dobre dopadnu sa rokmi premenia na zabavnu historku. Tato bola ta stastnejsia. Poucili ste sa obe a este aj po rokoch na zasmiatie :-)
gordonko
vyzerá to tak , že si moja krvná skupina , tiež zastávam názor ,že smiech je dôležitý .... keď nebude chleba , kúpime si rožky ( alebo si ich upečieme )
čo sa týka receptu je super aj keď podla mňa tvrdý rožok takto pekne na kostičky nenakrájaš no nevadí ,ale keď minieš rožky na fašírky vedz ,že ešte môžeš zužitkovať starý chleba namočený vo vode a spolu s ostatnými prísadami z neho urobiť chlebové ( zemiakové ) placky .... veľa zdaru pri šporáku
sesil
Robievam tiež podobné zo staršieho chleba, ale ten komentár ma dostal. Naučím sa ho a príprave fašírok si ho budem recitovať. Budú mať určite lepšiu chuť. Pozdravujem.