Rožkové fašírky
Niečo ako fašírky zo starých rožkov (fotorecept)
Autor receptu: egresh69
Sme v núdzovom stave, nemali by
sme vyhadzovať hocičo, čo sa dá
nejako využiť. Napríklad staré rožky na fašírky...
4 porcie |
69 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nájdite miesto kam dávate staré pečivo. Ak ste ho našli a je tam nejaké pečivo, pokračujte v čítaní...
- Rožky, bagety pokrájajte na menšie kocky.
- Kocky pečiva dajte do misky a zalejte mliekom. Nedávajte ho veľa, mohol by vás neskôr šľak trafiť - tak radšej pomaly a pomenej pridávať.
- Popučíne rukami, aby mlieko vsiaklo. Ak to máte riedke, tak ste pozorne nečítali bod 3. Nevadí, teraz sa na to vykašlime a nechajme odležať.
- Všetko z obrázku najemno nakrájajte.
- Najemno som povedal!
- Ideálna je bravčová masť. Tak si trocha rozpustite.
- Začnite slaninou a šunkou.
- A pridajte cibuľu. A miešame. Uprednostňujem v smere hodinových ručičiek, ale niektoré vedecké štúdie hovoria, že aj miešanie v protismere je fajn. Keď máte dojem, že je to už hotovson, vykydnite to do tej misky s rožkami.
- A nachystajte si vajíčka, smotanu, soľ a korenie. A vyšľaháme.
- Po vliatí a zapracovaní vyšľahaných vajíčok do rožkov už viete prečo som vás strašil v bode 3. Máte asi riedku zmes, nemodelovateľnú. Nezúfajte, povesť vám zachráni strúhanka. Pridávajte postupne, správny okamih je tu čoskoro.
- Ak patríte k nešťastníkom, ktorí márne hľadajú strúhanku, môžete si ju vyrobiť. Starý rožok a mixér dokážu divy.
- No a toto je tá strúhanka.
- Počas procesu hnetenia kontrolujte ochutnávaním, či ste dali dosť soli, korenia, atď. Tento krok je veľmi dôležitý, lebo ani Chuck Norris nedokáže osoliť fašírku zvnútra.
- Vyformujte si niečo podľa vlastnej fantázie. Nie moc hrubé, radšej tenšie. Hrubé sa neprepečú, tenké zhoria. Stredné zjete.
- Rozpálime olej. Zistíme či má správnu teplotu vsypaním štipky soli. Masochista to skúša vodou, ostaňme radšej pri tej soli.
- Opečieme do zlatista.
- A zjeme. Dobrú chuť. Ozaj a zabudol som na strúhaný syr. Tak ten tam pridám nabudúce.