Neskutočne jemný makovo-tvarohový zákusok s višňami
Foto: razomzastolom
Extrémne mäkký makový základ, višne a jemná tvarohová plnka. Jednoduchá príprava.
Zdroj: https://youtu.be/51tIvsUcink
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Plát: | |
2 ks |
|
štipka |
|
50 g |
|
20 g |
|
35 g |
|
6 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
Tvarohová plnka: | |
330 g |
|
1 ks |
|
90 g |
|
40 g |
|
70 ml |
|
70 g |
|
1 ČL (nastrúhaná) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Plát: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať suché suroviny, smotanu a studené roztopené maslo, vymiešať dohladka. Cesto vyliať do pekáča 9×28 cm, rozložiť višne a piecť 20-25 minút pri 180 °C. Vybrať plát z pekáča a nechať vychladnúť.
- 2
Tvarohová plnka: K mletému tvarohu pridať všetky ingrediencie okrem citrónovej šťavy, vymiešať do hladka (možno pomocou mixéra). Tvarohovú hmotu dať na mierny oheň a priviesť do varu, pridať citrónovú šťavu a variť cca 2-3 minúty.
- 3
Do pekáča pokrytého potravinovou fóliou dať plát vrchom nadol. Naliať horúcu tvarohovú plnku a nechať vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobiť podľa želania a dať na 3-4 hodiny do chladničky.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/51tIvsUcink
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu