ČO TÁ FOTKA? REDAKCIA 12 – 14 porcií Potrebujeme: 2 balíčky Marina keksov 2 balíčky kakaových keksov Indián 2 PL rumu Na krém: 500 ml mlieka 1 balíček pudingového prášku Zobraziť celý popisČO TÁ FOTKA? REDAKCIA 12 – 14 porcií Potrebujeme: 2 balíčky Marina keksov 2 balíčky kakaových keksov Indián 2 PL rumu Na krém: 500 ml mlieka 1 balíček pudingového prášku Zlatý klas 1 zarovnanú PL hladkej múky 250 g masla 200 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie 40 g stuženého tuku Postup: 1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do
porcií
príprava
Suroviny
2 balíčky |
|
2 balíčky |
|
2 PL |
|
|
|
500ml |
|
1balíček |
|
1 zarovnanú PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 balíček |
|
Na čokoládovú polevu: | |
100 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu.
- 2
Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nakoniec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému.
- 3
Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.
- 4
Metrový koláč nakoniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Potom koláč šikmo pokrájame. Môžeme podávať so šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
ale toto určite urobím...receptík ukladám