Nepečený metrový koláč

Autor receptu: bejzdi37

ČO TÁ FOTKA? REDAKCIA 12 – 14 porcií Potrebujeme: 2 balíčky Marina keksov 2 balíčky kakaových keksov Indián 2 PL rumu Na krém: 500 ml mlieka 1 balíček pudingového prášku Zlatý klas 1 zarovnanú PL hladkej múky 250 g masla 200 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie 40 g stuženého tuku Postup: 1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do

12-14
porcií
455 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu.
  2. Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nako­niec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému.
  3. Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.
  4. Metrový koláč na­koniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a ne­cháme niekoľko ho­dín odležať v chladničke. Potom koláč šikmo pokrájame. Môžeme podávať so šľahačkou.