Nepečený metrový koláč
Autor receptu: bejzdi37
ČO TÁ FOTKA? REDAKCIA
12 – 14 porcií
Potrebujeme:
2 balíčky Marina keksov
2 balíčky kakaových keksov Indián
2 PL rumu
Na krém:
500 ml mlieka
1 balíček pudingového prášku Zlatý klas
1 zarovnanú PL hladkej múky
250 g masla
200 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
Na čokoládovú polevu:
100 g čokolády na varenie
40 g stuženého tuku
Postup:
1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou.
Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú
miešame do
12-14 porcií |
455 minút príprava |
Postup
- Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu.
- Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nakoniec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému.
- Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.
- Metrový koláč nakoniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Potom koláč šikmo pokrájame. Môžeme podávať so šľahačkou.