Čokoládový tart

Nepečený malinovo-čokoládový tart

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonale krémový ovocný tart, ktorý poteší každého.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rozdrvené sušienky zmiešame s kakaom a roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy na tart (alebo štvorcovej 28x28 cm) a dáme do chladničky.
  2. Malinové coulis: Maliny s trstinovým cukrom dáme variť, miešame a potom pridáme Zlatý klas zriedený s vodou. Miešame do stuhnutia a necháme vychladiť.
  3. Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme kakao, roztopenú čokoládu a vyšľahanú smotanu. Krém nanesieme na vychladený korpus.
  4. Na krém nanesieme malinové coulis a dáme chladiť.
  5. Ganache: Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a miešame dohladka. Nakoniec čokoládovú ganache nanesieme na tart. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.