Čokoládový tart
Nepečený malinovo-čokoládový tart
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonale krémový ovocný tart, ktorý poteší každého.
Postup
- Rozdrvené sušienky zmiešame s kakaom a roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy na tart (alebo štvorcovej 28x28 cm) a dáme do chladničky.
- Malinové coulis: Maliny s trstinovým cukrom dáme variť, miešame a potom pridáme Zlatý klas zriedený s vodou. Miešame do stuhnutia a necháme vychladiť.
- Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, pridáme kakao, roztopenú čokoládu a vyšľahanú smotanu. Krém nanesieme na vychladený korpus.
- Na krém nanesieme malinové coulis a dáme chladiť.
- Ganache: Smotanu zohrejeme, pridáme čokoládu a miešame dohladka. Nakoniec čokoládovú ganache nanesieme na tart. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.