Nepečená tvarohová roláda
Nepečená tvarohová roláda s lyofilizovanými višňami
Autor receptu: redakcia
Výborná šťavnatá roláda z piškót s tvarohovým krémom a mrazom sušenými višňami. Skvelý zákusok bez pečenia, ktorý si zamilujete.
6 porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Višňovú šťavu nalejeme do misky. Plech vystelieme potravinárskou fóliou. Piškóty z oboch strán namáčame do šťavy a ukladáme na plech vo dvoch radoch vedľa seba tak, aby sa dotýkali špičkami. Nenamáčame ich priveľmi, pretože potom roláda môže popraskať.
- Na krém vyšľaháme všetky suroviny, čokoládu pridávame roztopenú a vychladenú. Krém nanesieme na piškóty. Jeden okraj krému po celej dĺžke posypeme lyofilizovanými višňami. Odložíme na 4–12 hodín do chladničky.
- Potom zrolujeme do tvaru rolády, začíname od strany, kde máme višne, prenesieme na tanier a odbalíme z fólie. Ozdobíme parížskou šľahačkou vyšľahanou s mliekom a lyofilizovanými višňami.