Nepečená tvarohová roláda

Nepečená tvarohová roláda s lyofilizovanými višňami

Autor receptu: redakcia

Výborná šťavnatá roláda z piškót s tvarohovým krémom a mrazom sušenými višňami. Skvelý zákusok bez pečenia, ktorý si zamilujete.

6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Višňovú šťavu nalejeme do misky. Plech vystelieme potravinárskou fóliou. Piškóty z oboch strán namáčame do šťavy a ukladáme na plech vo dvoch radoch vedľa seba tak, aby sa dotýkali špičkami. Nenamáčame ich priveľmi, pretože potom roláda môže popraskať.
  2. Na krém vyšľaháme všetky suroviny, čokoládu pridávame roztopenú a vychladenú. Krém nanesieme na piškóty. Jeden okraj krému po celej dĺžke posypeme lyofilizovanými višňami. Odložíme na 4–12 hodín do chladničky.
  3. Potom zrolujeme do tvaru rolády, začíname od strany, kde máme višne, prenesieme na tanier a odbalíme z fólie. Ozdobíme parížskou šľahačkou vyšľahanou s mliekom a lyofilizovanými višňami.