Krémový zákusok

Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept)

Autor receptu: betinka60

Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila a mne nesmierne chutil.

25-30
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky, cukor, olej a vodu vymiešame do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do hmoty spolu s vyšľahaným snehom z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
  3. Upečieme pri 200 °C asi 20-30 minút. Z upečeného korpusu vrchnú kôrku zoškriabeme, aby sa plnka od neho neoddeľovala.
  4. Plnka: Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, spojíme s vychladnutým uvareným pudingom zo Zlatého klasu,1 lyžice výberovej múky a z mlieka. Krém ochutíme rumom a natrieme na vychladnutý koláč. Poleva: Čokoládu, maslo a olej vymiešame vo vodnom kúpeli do hladka. Polovychladnutú polevu natrieme na plnku. Veľmi chutný a jemný zákusok. Dobrú chuť!