Krémový zákusok
Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept)
Autor receptu: betinka60
Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila a
mne
nesmierne chutil.
25-30 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky, cukor, olej a vodu vymiešame do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do hmoty spolu s vyšľahaným snehom z bielkov.
- Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
- Upečieme pri 200 °C asi 20-30 minút. Z upečeného korpusu vrchnú kôrku zoškriabeme, aby sa plnka od neho neoddeľovala.
- Plnka: Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, spojíme s vychladnutým uvareným pudingom zo Zlatého klasu,1 lyžice výberovej múky a z mlieka. Krém ochutíme rumom a natrieme na vychladnutý koláč.
Poleva: Čokoládu, maslo a olej vymiešame vo vodnom kúpeli do hladka. Polovychladnutú polevu natrieme na plnku.
Veľmi chutný a jemný zákusok. Dobrú chuť!