Foto: babkamt
na 200 °C
Postup
-
1
Do misky som dala 2 pl kryštáľového cukru a 1 pl domáceho vanilkového cukru. Pridala som 3 celé vajíčka.
-
2
Do misky som osiala 3 pl hladkej múky, pridala som 1 čl kypriaceho prášku. Nakoniec som dala 2 pl holandského kakaa.
-
3
Vajíčka som šľahala ručne nad parou pár minút, kým sa cukor rozpustil.
-
4
Potom som vajíčka šľahala mimo zdroja tepla. Pridala som 2 pl oleja.
-
5
Guľatú formu s priemerom 23 cm som vystala papierom na pečenie.
-
6
K vyšľahaným vajciam som po častiach vmiešavala múku s kypriacim práškom a kakaom.
-
7
Cesto som preložila do pripravenej formy.
-
8
Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Koláč som piekla 10 minút.
-
9
Vychladnutý som natrela višňovým džemom.
-
10
V mixéri som vyšľahala šľahačku, jemný tvaroh a stužovač šľahačky. Masu som osladila 2 pl práškového cukru.
-
11
Plnku som naniesla na korpus. Vrch som poprášila Grankom.
-
12
Koláčik sme hneď ochutnali.
Na obrázku č.5. si všimni také fľaky. Aby mi papier držal vo forme, tak som kvapla trochu oleja na plech. Na to som položila papier. Ten som už nemastila. @Haji stačí nám niečo jednoduché, a hlavne nie je veľká. Manžel zje kúsok, ostatné je moje:-) @Terinjka ďakujem za pristavenie.
Ty si sa pohrala so zdobením. Máš ju krásnu. Návšteva, ktorá vôbec neje sladké, si po jednom nanútenom kúsku vzala ešte dva rezy:-)
Rýchlo upečené, rýchlo zjedené:-)
Mitzy (2.4.2017 1
Paradajky ti pekne vyšli. Malá rada, redakcia by ti rada pomohla s vložením fotky do Nápadov. No aj tak sa z tvojej fotky teším:-)