Komentáre k receptu:
  • dorisa - fotkadorisa 3. apríla 2013 o 08:25

    Vývary miluje hlavne moja vnučka....máš ju peknú
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarrea1 3. apríla 2013 o 11:03

    joj, pekná je, až mi lyžica v šuplíku podskakuje. ja keď robím vývar, nedávam variť zeleninu zarovno s mäsom. dám variť mäso, kosti, špikovú kosť a spolu s nimi cibuľu aj so šupkou, do ktorej klinčekom-dvomi prišpendlím bobkový list, sypnem pár guličiek čierneho a nového korenia, pridám hornú časť mrkvy, vonkajšie listy a hlúb kelu, zelené vonkajšie horné časti póru a také "druhotriedne" časti zeleniny. keď je mäso uvarené, vývar pekne okatý a farebne úhľadný, precedím ho a do precedeného dám variť tak max. na polhoďku nakrájanú zeleninu. tú, čo sa varila s mäsom a kosťami vyhodím. podľa mňa všetko, čo v nej bolo dobré je už vyvarené v polievke. neviem, odkiaľ som nabrala takýto spôsob varenia polievky ale robím to tak už desaťročia.
    @zareaguj
  • tatranka - fotkatatranka 3. apríla 2013 o 15:52

    Takáto polievočka je liek.Vždy ak sme chorí,alebo nás niečo kvári,najrýchlejšia pomoc,je chutný a silný vývar.
    Tvoj vývar je lákavý a hneď by som si vedela na ňom pochutnať.
    Každá dobrá gazdinka,by mala mať vo svojom repertoári chutný vývar.
    @zareaguj
     1x torticka
  • izabella929 - fotkaizabella929 3. apríla 2013 o 17:41

    krásna a bohatá polievočka...))) tiež sa u nás varieva podobná...veľa zeleninky a domáce cestoviny...skvelý mäskový vývar.-)
    @zareaguj
  • helica - fotkahelica 3. apríla 2013 o 17:49

    A ešte, keby tak v nej boli pravé domáce slížiky!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartatranocka 3. apríla 2013 o 18:00

    Z bravčových kostí varieva moja stará mama,ale miesto rezancov dáva zemiaky.Zo začiatku mi nechutila,ale už som si zvykla.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar3maria3 4. apríla 2013 o 00:00

    ja bravčové kosti používam len na polievky typu gulášová, kapustová a pod. Inak používam sliepku a občas hovädzie žilky. Túto polievku milujeme ...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbaculata 4. apríla 2013 o 00:17

    Tiež používam bravcove kosti na polievku, ale len domáce, z kupených nemám odvahun nakolko samotný bravcový vývar je velmi mastný a silnýn najlepšiu chut vždy dosiahnem tým, že do kuracej polievky -nie slepačej- pridávam kusok bravčovej kosti-jedinečný vývar. Bravčový vývar sa u nás robí na zabíjačku a namiesto slížov pridávame opečené pečivo nakrájané na drobno.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarsashan 12. decembra 2013 o 23:35

    Toto je slovenská klasika.Ja ale vývary od detstva neľúbim,ani nevarím.Ale nechápala som,keď v niektorých rodinách vyhadzovali z vývaru okrem zeleniny aj maso.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarrea1 13. decembra 2013 o 12:57

    @sashan , poznám rodinu, v ktorej po výplate mäso (nie kosti, mäso) z polievky dávali psovi. krásne hovädzie mäso. a pred výplatou sa jedla krupicová kaša alebo "restované knedle", t.j. kúpená knedľa sa nakrájala na tenučké plátky, ktoré sa opiekli na oleji. a k tomu nyšt a kyslá uhorka. :-)) bola to veľmi noblesná rodina. :-)
    @zareaguj
  • esi - fotkaesi 29. októbra 2017 o 05:16

    Pre mňa nedeľa bez dobrej masitej polievky nie je nedeľa. Presne táto je už v hrnci. A pozrite sa na ten čas. Dochodcom zmena času moc nesedí, hlavne mne.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist