Salámový šalát
Neapolský šalát (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Prečo neapolský, to neviem, asi kvôli paradajkovému pretlaku, ktorý tam ide. Ale je výborný, či už s pečivom alebo na chlebíčky,
hrianky, alebo ako súčasť pohostenia návštevy alebo oslavy.* Dal som ochutnať kolegom v práci, hneď pýtali recept... tak ho
ponúkam aj sem.
Postup
- Mäkkú salámu pokrájame na rezance. Ja kupujem bravčovú Lyoner, s tou mám pri šalátoch najlepšie skúsenosti a obsahuje 84 % mäsa. Tiež zaváranú kapiu nakrájame na rezance. Uhorky, cibuľu, a feferónky nakrájame na drobno. Cibuľu sparíme, prelejeme ju na sitku vriacou vodou, potom prepláchneme studenou a necháme vychladnúť. Má lahodnejšiu chuť a je lepšie stráviteľná pre tých čo ju nemajú radi. Cesnak prelisujeme.
- Všetko dáme do misky, pridáme horčicu, pretlak, olej a ostatné prísady.
- Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc, aby sa prepojili chute.
- Pred podávaním doporučujem ešte premiešať, lebo šťava a nálev by zostali na dne misy. Podávame s pečivom.