Mrkvová nátierka
Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Autor receptu: redakcia
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych.
6 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Mrkvu oškrabeme. Strúčiky cesnaku nešúpeme, len ich jemne roztlačíme dlaňou a spolu s mrkvou rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ochutíme rascou, soľou, korením, pokvapkáme sezamovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na
200 °C približne 25–30 minút.
- Medzitým nasucho opražíme sezam na panvici.
- Upečené strúčiky cesnaku zbavíme šupky a spolu s vychladnutou mrkvou, korením a polovicou jogurtu rozmixujeme dohladka. Nátierku dozdobíme zvyšným jogurtom a posypeme sezamom.
- Nátierka je skvelá aj ako dip, hodí sa k pita chlebu či tortilovým čipsom.