Mrkvová nátierka

Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom

Autor receptu: redakcia

Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych.

6
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mrkvu oškrabeme. Strúčiky cesnaku nešúpeme, len ich jemne roztlačíme dlaňou a spolu s mrkvou rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ochutíme rascou, soľou, korením, pokvapkáme sezamovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25–30 minút.
  2. Medzitým nasucho opražíme sezam na panvici.
  3. Upečené strúčiky cesnaku zbavíme šupky a spolu s vychladnutou mrkvou, korením a polovicou jogurtu rozmixujeme dohladka. Nátierku dozdobíme zvyšným jogurtom a posypeme sezamom.
  4. Nátierka je skvelá aj ako dip, hodí sa k pita chlebu či tortilovým čipsom.